Russland trapper opp: havna i Odessa ødelagt og blokkert

0
Fra den prorussiske kanalen Southfront

For første gang under krigen i Ukraina har Russland rettet omfattende angrep mot Odessa og ikke minst Odessa havn. Dette er Ukrainas eneste havn av betydning ved Svartehavet.

Angrepet er omtalt på Miltary Summary Channel:

Det betyr at Ukraina har mistet sin eneste havn for import og eksport.

Dette ble fulgt opp med at Russland har innført fullstendig blokade mot skipstrafikk inn og ut fra Odessa:

Dette skjer etter et NATO-toppmøte som viste at det ikke er noen vilje i NATO til å risikere medlemslandenes sikkerhet for å hjelpe Ukraina. Ukraina fikk beskjed om å fortsette fortsette å kjempe og dø mot Russland, men bortsett fra løfter om mer våpen fikk Zelensky stort sett en kald skulder.

Russland advarte om at fra torsdag vil alle skip som seiler til Ukrainas havner i Svartehavet bli sett på som potensielt å frakte militærlast, da Kiev anklaget Moskva for å utføre «helvete» over natten som skadet korneksportinfrastrukturen, skriver Reuters.

Russlands forsvarsdepartement sa flaggstater for skip som reiser til ukrainske havner vil bli ansett som parter i konflikten på ukrainsk side. Forsvarsdepartementet sa ikke hvilke tiltak det kan iverksette. De sa også at Russland har erklært sørøstlige og nordvestlige deler av Svartehavets internasjonale farvann for midlertidig utrygge for navigering.

Russland er også på offensiven på østfronten og samler styrker rundt Liman og Kupyansk:

Advarsel

Vi har gjennom et stort antall artikler siden 2014 advart om at krigen i Ukraina kan lede til en europeisk storkrig, eventuelt et kjernefysisk ragnarok. Derfor har vi også gått imot den hysteriske vestlige krigsentusiasmen som dominerer norske partier og norske medier. Denne entusiasmen holdes oppe av en illusjon om at Russland (oftest omtalt som «Putin») står rett foran nederlaget og at de heroiske ukrainske strykene (anført av nazister og finansiert og væpnet av Vesten) snart vil drive de russiske styrkene ut fra «hver tomme ukrainsk jord».

Den ukrainske «motoffensiven» ble en total fiasko, og den er nå avløst av en russisk offensiv som det ennå ikke er mulig å si hvor ender.

USA tar avstand fra angrepene på Odessa havn, men det er foreløpig ingen ting som tyder på at Washington vil risikere mer for denne krigen som allerede har kostet dem over 100 milliarder dollar (som riktignok i stor grad har gått til rustningsindustrien).

Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva, Lula, sier at «verden er trøtt av Ukraina-konflikten» og at ei gruppe land arbeider med å få til fredsforhandlinger.

Forrige artikkelData viser tydelig at covid-vaksinene er en katastrofe for gravide kvinner
Neste artikkelRustbeltet ved Rhinen – den overlagte avindustrialiseringa av Tyskland