Medvirkning til hat

0
Intervju med kristen palestiner på TRT World

Israels regjering boikotter konferanse om angrep mot kristne.

Miko Peled, MintPress, 5. juli 2023

Jerusalems ordfører Moshe Leon fordømte en konferanse organisert av Israeli Open University for å diskutere den økende volden mot kristne og kristne steder i Palestina. Disse angrepene, hovedsakelig utført av anti-kristne sionistiske hatgrupper, har økt i et alarmerende tempo. Nærmere tjue hendelser ble registrert mellom slutten av 2022 og juni 2023.

Prester på høyt nivå i Jerusalem har klandret i det minste delvis ytrehøyreregjeringen, som inkluderer ultranasjonalistiske ministre, for den voksende bølgen av angrep. Nikodemus Schnabel, som presiderer over benediktinerklosteret i Dormisjonen i Jerusalem, fortalte den tyske avisen Süddeutsche Zeitung at angrep mot kristne har økt fordi «de som hater kristne nå sitter i regjeringen». Han hadde rett.

Konferansen er sponset og organisert av Center for the Study of Relations Between Jews, Christians and Muslims ved Open University of Israel og med det bisarre navnet «Hvorfor spytter (noen) jøder på Goyim», ble holdt i juni 2023 i Jerusalem. Konferansen skulle finne sted på King David Tower-museet, men på grunn av press fra borgermesterens kontor og den harde kritikken fra Israels sjefsrabbiner, Shlomo Amram, måtte den flyttes til et annet sted.

King David Tower-museet ligger i citadellet ved inngangen til gamlebyen i Jerusalem, med utsikt over Jaffa-porten. Tårnet og museet har ingenting å gjøre med kong David, men navnet og museet er en del av den sionistiske propagandamaskinen som desperat prøver å gi historisk legitimitet til eksistensen av bosetterkoloniprosjektet kjent som Israel.

Israelske tjenestemenn nektet å delta

Ifølge en rapport i Axios besluttet det israelske utenriksdepartementet å boikotte konferansen i Jerusalem, som ville se nøye på den voksende bølgen av angrep fra jødiske israelere mot kristne i Jerusalem. Yisca Harani, en av Israels ledende eksperter på kristendom, organiserte konferansen. «Jeg fikk en telefon fra en tjenestemann i utenriksdepartementet som sa at navnet på konferansen er upassende, og at de derfor ikke kommer til å delta,» sa hun.

Det kan ikke være noen overraskelse her. Israelske regjeringsrepresentanter, medlemmer av Jerusalem kommune og Netanyahu-regjeringen leder selv hatgruppene og oppfordrer dem til å handle.

Tidligere i år demonstrerte dusinvis av israelske ultranasjonalistiske religiøse aktivister, inkludert Jerusalems varaordfører Aryeh King, mot et kristent bønnearrangement for pilegrimer nær Vestmuren. Mange av dem som deltok på arrangementet var evangeliske kristne som ba for Israel. Ultranasjonalistiske aktivister spyttet på pilegrimene, forbannet dem, og noen dyttet dem. Ifølge avisen Haaretz sa King under demonstrasjonen at kristne kun bør ha religionsfrihet inne i kirkene.

En politisk dekkoperasjon

Hvis rapporten fra Christian Media Center er korrekt, er uttalelsene under konferansen så godt som en tildekking av det virkelige problemet. Man kan tenke at spytting, og hvorfor jøder kan eller ikke kan spytte på kristne, er problemet. Det kristne mediesenteret er kommunikasjonsverktøyet til Custody of the Holy Land –  forvaringen av Det hellige land, fransiskanerordenen som tjener Det hellige land, en orden knyttet til den katolske kirken.

For eksempel sa Dr. Iris Shagrir, fra The Open University of Israel,

Det som interesserer oss mest, er at det står i kontrast til spyttefenomenet i Europa fra mange år tilbake, da jødene var en liten minoritet. Det var et slags forsvar, en slags demonstrasjon av mot under ydmykelsen de led. Det vi er interessert i nå, er reverseringen som har skjedd her i Israel, og det skjer her hver dag fordi jødene, som er flertallet av befolkningen, er de som faktisk begår denne handlingen.

Gravsteiner ble veltet og graver ble knust på den protestantiske kirkegården i Jerusalem, på eiendommen til Jerusalem University College på Mount Sion / Sky News

Broder Matteo, Munari fra Studium Biblucum franciscanum, minnet forsamlingen om at:

Selv innenfor lidelsesfortellingen finner vi folk som spytter på Jesus, under den jødiske rettssaken, men også de romerske soldatene spytter på Jesus.

Bror Munari avsluttet med: «Be for dem som forfølger dere.» Vi er kalt til å være et eksempel på en kjærlighet som ikke har noen grenser, som går langt utover den forakt vi måtte lide.»

Regjeringens politikk

Det er klart at kommentarene ovenfor viser mangel på evne til å forstå eller ønske å håndtere det virkelige problemet. Sionismen er en iboende hatefull ideologi, som nekter retten til noen annen gruppe enn jøder, til noen del av Det hellige land, slik som det er. Jeg husker tider som barn, sekulær og israelsk som jeg var, da venner snakket om hvordan vi alltid må spytte når vi går forbi en kirke. Hvorfor? Det ble aldri gjort klart. Det gikk sammen med drømmen om å bygge et jødisk tempel på «Tempelhøyden i stedet for Al-Aqsa-moskeen og Klippedomen. Hvorfor? Fordi alt er vårt og ingen andres.

Problemet her er sionisme, og dagens manifestasjon av den reneste og mest ærlige sionismen kan sees hos medlemmene av den israelske regjeringen. Hatgruppene som angriper Huwara og Turmusiya, de som brente Dawabshe-familien i landsbyen Duma, de som brente Muhammad Abu Khdeir ved å tvinge bensin ned i halsen hans og tenne på ham, er de samme hatgruppene som spytter på folk som ikke deler deres hatefulle ideologi. Det er de som myrdet den israelske statsministeren, Yitzhak Rabin. Dette er messianske sionister som tror at de er religiøse jøder. Nå har de makten.

I noen rapporter ble de beskrevet som ultraortodokse jøder, men dette er langt fra sant. Dette er ultra-rasistiske hatgrupper som streifer rundt i landet bevæpnet og klare til å drepe og brenne alle som ikke er med dem. De rasistiske slagordene som ble sprayet på palestinske hjem som ble brent, ble laget av de samme som skjender kirker og moskeer over hele Palestina.

En nonne ser på en skadet kirke etter at det brøt ut brann i Tabgha i Israel. En passasje fra en jødisk bønn som oppfordret til å utslette avgudsdyrkelse ble funnet skriblet med rød spraymaling på en vegg utenfor kirken. Foto | AP

Kristne lever i frykt

Kristne som bor i Palestina, stoler på godviljen til den israelske regjeringen. De trenger visum og tillatelser for å operere, som ikke gis frivillig. Det kreves mye av kristne som opererer i Palestina. De må tie om alle spørsmål knyttet til palestinske rettigheter. De må tie om spørsmål om brudd på menneskerettighetene og ikke bli sett demonstrere solidaritet med det palestinske folket, ikke engang de kristne palestinerne.

Jeg ble en gang invitert til å tale til en gruppe amerikanske pilegrimer som bodde på en av de kristne institusjonene i Gamlebyen i Jerusalem. Det er en gammel og respektert institusjon hvis navn jeg ikke skal avsløre her. Et israelsk TV-team kom for å dekke talen min og intervjue meg, og ledelsen på institusjonene var livredde. De tryglet TV-teamet om å gjennomføre intervjuet så raskt som mulig og om å gå. Senere spurte mannskapet meg hvorfor prestene var så nervøse. De hadde ingen anelse om hvor undertrykte liv de lever som kristne i Det hellige land. At israelske ungdommer spytter på dem, er det minste problemet de har i møte med de sionistiske myndighetene.


Denne artikkelen ble først publisert i MintPress:

Complicity in Hate: Israeli Government Boycotts Conference on Attacks Against Christians

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Miko Peled er bidragende forfatter til MintPress News, publisert forfatter og menneskerettighetsaktivist født i Jerusalem. Hans siste bøker er, The General’s Son. Journey of an Israeli in Palestine,” and “Injustice, the Story of the Holy Land Foundation Five.”

Forrige artikkelVil et Sahra Wagenknecht-parti skape politisk jordskjelv i Tyskland?
Neste artikkelHvordan det kan være som småbruker i Romania
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.