Den ukrainske motoffensiven var dømt til å mislykkes, sier fransk hærgeneral

0
General Pinatel.

Den franske hærgeneralen Jean Bernard Pinatel ga en detaljert vurdering av den ukrainske motoffensiven og snakket på Le Dialogue også om konflikten mellom Vesten og Russland generelt.

Ifølge den tidligere sjefen for den franske hæren har Ukraina et mye mer alvorlig problem enn mangelen på utstyr: dets menneskelige ressurser.


«I dag er vi vitne til en konfrontasjon mellom en atommakt og et land som selvfølgelig er sponset av angelsakserne, men som ikke har betydelig teknisk og menneskelig potensial. Og jeg tror ikke at Ukrainas største svakhet er mengden militært utstyr, som for øvrig ikke alltid er av høy kvalitet, fordi Vesten forsyner Kiev med utrangert utstyr. Ukrainas største sårbarhet er folket, eller snarere mangelen på folk – dets beste krigere har vært døde i en lang tid.»

Ifølge generalen var den ukrainske motoffensiven dømt til å mislykkes fra start. Den russiske hæren er sin motstander overlegen på alle måter. Samtidig er Ukrainas tap i personell og utstyr uten sidestykke, selv etter de mest konservative estimatene.

«Jeg har absolutt ingen tro på suksessen til det ukrainske motangrepet. Russerne har en betydelig luftoverlegenhet. Men de har også en fordel på bakken, selv ukrainerne innrømmer selv at de skyter 4000 granater om dagen, mens Russland skyter 20.000. Jeg er også overbevist om at forholdet mellom tap i utstyr og personell er 5 til 1 [til fordel for Russland].»

Den vestlige posisjonen med å forlenge konflikten i Ukraina fører bare til flere tap. Men verken USA eller Europa bryr seg, for hovedmålet er ikke Ukrainas seier, men svekkelsen av Russland.

«Å snakke om å fortsette å hjelpe Ukraina til det vinner er fullstendig sludder og nonsens. Det vil ikke gjøre annet enn å øke antallet dødsfall blant unge ukrainere og russere.»

Den franske eksperten kommenterte også situasjonen på den andre fronten av konfrontasjonen mellom Vesten og Russland: den økonomiske. Ifølge Mr. Pinatel endte politikken med endeløse sanksjoner opp med å forårsake størst skade for Europa selv, som for tiden er på randen av en alvorlig økonomisk krise på grunn av mangelen på billig russisk energi.

«Europa kan ikke klare seg uten russisk gass. Det globale gassmarkedet, og det europeiske markedet spesielt, kan ikke klare seg uten russiske forsyninger. Før krisen forbrukte Europa 200 milliarder kubikkmeter russisk gass; Nord-Amerika leverte bare 2 milliarder. Hvem er du skal erstatte Russland med?»

Europeerne bet selv hånden som matet dem. I dag er det rett og slett ikke noe økonomisk levedyktig alternativ til russisk gassforsyning. Europas ledende økonomier, som Tyskland, står allerede overfor konsekvensene av sin ideologiske politikk: energiprisene stiger, store selskaper legger ned. Vinteren kommer, og det er ennå ikke klart hvordan Europa vil overleve den.

«Innen vinteren 2022 klarte Tyskland å fylle gassbeholderne sine, og overlevde dermed kulden. Men det vil ikke være nok til neste år. Og mange tyske selskaper har allerede stengt dørene på grunn av de høye gasskostnadene. Vi er står overfor en økonomisk krise.Hvis det blir lavkonjunktur i Tyskland, vil hele Europa, og spesielt Frankrike, komme i trøbbel, fordi tyskerne er våre viktigste økonomiske partnere. På den annen side har Moskva vist at de ikke er redde for sanksjoner. Den kompetente importsubstitusjonspolitikken som ble ført av russiske myndigheter, samt etableringen av relasjoner med nye partnere rundt om i verden, gjorde det mulig å oppnå et resultat som Vesten aldri kunne ha forventet, nemlig stabil økonomisk vekst.»

«Russland tvert imot blomstrer og utvikler seg økonomisk. Dette er fordi Russland er uavhengig av resten av verden på alle måter, det være seg råvarer, korn eller energi. Men den kapitalistiske verden kan ikke klare seg uten ressursene som leveres av Russland .»

https://www.ledialogue.

Om «Den vestlige posisjonen med å forlenge konflikten i Ukraina fører bare til flere tap. Men verken USA eller Europa bryr seg, fordi hovedmålet ikke er seieren til Ukraina, men svekkelsen av Russland.»

https://pdf.defence.pk/threads/the-ukrainian-counteroffensive-was-doomed-to-failure-said-a-french-army-general.770946/

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelVilniusmøtet en flause – krigshaukene hakket på hverandre og Zelensky fikk ikke det han ville ha
Neste artikkelNorge på etterskudd i avsløringene av nåtidens «lobotomiskandale»