Den tyske hæren sier Ukraina kaster bort Nato-treningen

0
Vilnius, Lithuania - February 16 2022: German army, NATO response force or North Atlantic Treaty Organization armored crawler tanks and other military vehicles on the road of the city with soldiers

Vesten legger skylden for Ukrainas manglende suksess i sin motoffensiv på ukrainsk krigstaktikk.

Dave DeCamp.

Av Dave DeCamp, 25. juli, 2023

Tirsdag rapporterte den tyske avisa Bild at det tyske militæret skylder på Ukrainas manglende suksess i sin motoffensiv, på taktikken til Ukrainas kommandanter.

Ifølge en lekket tysk militærrapport tror Berlins væpnede styrker at Ukrainas kommandanter og kampherdede tropper ikke bruker sin vestlige trening. Amerikanske tjenestemenn har kommet med lignende klager i kommentarer til media, og sier at Ukraina ikke bruker «kombinert våpen»-taktikk, som tar inn samspillet mellom panser, infanteri og artilleri.

Den tyske rapporten sa at Ukraina bryter opp sine NATO-trente brigader i mye mindre enheter. «Noen av troppeenhetene er delt opp i så mange små seksjoner at hver troppeenhet gjør noe, men en felles kampledelse er ikke gjenkjennelig,» sa avisen.

Samtidig som de kritiserer Ukrainas taktikk, har vestlige tjenestemenn også erkjent at Ukraina ikke hadde nok utstyr og trening til å fjerne russiske tropper. Ukrainas øverstkommanderende, general Valerij Zaluzhnyj, har påpekt at Nato aldri ville satt i gang en offensiv slik Ukraina har gjort, uten luftherredømme.

Etter å ha tatt store tap de første ukene av motoffensiven, har ukrainske ledere sagt at deres styrker skiftet gir og jobber med å demontere store minefelt lagt av Russland. New York Times rapporterte nylig at amerikanske tjenestemenn var frustrert over hvordan Ukraina kjemper og foretrekker at de holder seg til vestlig taktikk og presser hardere for å bryte det russiske forsvaret, til tross for risikoen for store tap.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

German Army Says Ukraine Is Wasting Its NATO Training

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad


Dave DeCamp er nyhetsredaktør i Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelNet Zero vil føre til hungersnød for milliarder og avskaffe moderne sivilisasjon
Neste artikkel«Jeg er en kritisk journalist og jeg bedriver kritisk journalistikk»
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.