Australias tidligere statsminister: «Den største idioten av dem alle er Jens Stoltenberg!»

0

Den tidligere statsministeren i Australia, Paul Keating, kommenterer utspillet fra NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg om å etablere alliansen i Asia og skriver at Stoltenberg er en «ekstrem idiot» og at forslaget er en «ulykke på vei til å skje». Artikkelen er blant annet gjengitt i The Guardian bak betalingsmur, men den finnes også her.

Keating skriver blant annet:

President Macron i Frankrike har rett i å advare NATO mot enhver ekspansjon til Asia, og minner alle og enhver om NATOs atlantiske design og fokus.

NATOs fortsatte eksistens etter og ved slutten av den kalde krigen har allerede hindret en fredelig enhet til det bredere Europa, det løftet som slutten av den kalde krigen holdt åpent.

Og dessuten har europeerne kjempet mot hverandre i mer enn tre hundre år, inkludert å gi resten av oss to verdenskriger i løpet av de siste hundre.

Å eksportere den ondsinnede giften til Asia ville være beslektet med at Asia tok imot pesten over seg selv.

Stoltenberg den største idioten av dem alle

Av alle menneskene på den internasjonale scenen er den øverste idioten blant dem Jens Stoltenberg, den nåværende generalsekretæren i NATO.

Stoltenberg er av instinkt og politikk rett og slett en ulykke på vei til å skje.

I februar trakk han paralleller mellom Russlands angrep på Ukraina og Kina og sa: «Vi bør ikke gjøre den samme feilen med Kina.» Det vil si at Kina skal overvåkes av Vesten og være strategisk avgrenset.

Stoltenberg overser det faktum at Kina representerer tjue prosent av menneskeheten og nå besitter den største økonomien i verden. Og har Kina har ikke til hensikt å angripe andre stater, i motsetning til USA, hvis bud Stoltenberg gjerne følger.

Stoltenberg opptrer som amerikansk agent mer enn han presterer som leder og talsperson for europeisk sikkerhet. Uansett syn på og fra Europa, representerer ikke Stoltenberg den nest største europeiske staten, Frankrike, noe den betimelige uttalelsen fra Élysée i helgen gjør klart.

Emmanuel Macron gjør verden en tjeneste ved å sette en spiker i Stoltenbergs hjul.

Forrige artikkelNederland: Vekk med bøndene «for klimaet»
Neste artikkelUkraina våkner opp til den brutale virkeligheten