Ukraina våkner opp til den brutale virkeligheten

0

General Zaluzhny: Uten forsyninger har vi ingen sjanser. «Vi fikk ikke leoparder til å ri i parader eller få politikere eller kjendiser til å ta bilder med dem. De kom hit for å krige. Og en Leopard på slagmarken er ikke en leopard, men et mål,» sa Zaluzhny i et intervju med Ukrainska Pravda.

Intervjuet er kommentert av Jyotiraditya Raj Dwivedi i det indiske TFIGlobal: THE UKRAINIAN ARMY GIVES UP!

I en sjokkerende avsløring har general Zaluzhny fra den ukrainske hæren åpenlyst innrømmet det mange har mistenkt – Ukrainas såkalte «motoffensiv» er ikke annet enn en farse, et svakt forsøk på å skjule deres uunngåelige nederlag.

Zaluzhnys sterke innrømmelse avslører den harde realiteten at Ukraina har tapt krigen, og ingen mengde ønsketenkning eller tomme løfter fra NATO kan redde den alvorlige situasjonen. Etter hvert som vi går dypere inn i Zaluzhnys uttalelser, blir det klart at Ukrainas militære strategi er preget av inkompetanse, en alvorlig mangel på ressurser og et påfallende fravær av sammenhengende doktrine.

«Vi fikk ikke leoparder til å ri i parader eller få politikere eller kjendiser til å ta bilder med dem. De kom hit for å krige. Og en Leopard på slagmarken er ikke en leopard, men et mål, sa Zaluzhny.

Med denne bitende bemerkningen avslører han den harde virkeligheten til Ukrainas militære arsenal. Til tross for at den har moderne utstyr, blir den ubrukelig uten tilstrekkelig forsyninger og støtte. Ukrainas militærparade er et skue, et desperat forsøk på å vise frem styrke der det ikke er noen.

Luftherredømmet

Zaluzhny stiller med rette spørsmål ved egnetheten til NATOs doktrine for Ukrainas offensive operasjoner. Med luftoverlegenhet som en forutsetning for vellykkede bakkebaserte operasjoner i henhold til både NATO og russisk filosofi, befinner Ukraina seg i en prekær posisjon.

Russlands avanserte Su-35-flåte , utstyrt med overlegen radar- og missilrekkevidde, utgjør en formidabel trussel mot Ukrainas aldrende fly. Ulikheten i kapasiteter gjør Ukrainas bakketropper sårbare og lett målrettede. Zaluzhnys sammenligning med å gå til offensiv med pil og bue understreker situasjonens absurditet.

Mannskapskrise

Zaluzhny fremhever et annet kritisk problem som plager Ukrainas militære – den alarmerende hastigheten de mister dyktige krigere med. Med over 500 dødsfall per dag, forblør Ukrainas militære styrker. Å erstatte disse tapene er en umulig oppgave når det gjelder trening og rene tall.

Ukrainas forsøk på total mobilisering, ved å ty til å samle til og med eldre og unge, lukter av desperasjon som minner om Hitlers Volkssturm i de siste dagene av andre verdenskrig. Til tross for at de kjenner til Ukrainas alvorlige situasjon, er NATOs insistering på å fortsette blodsutgytelsen ikke bare ufølsom, men også strategisk nytteløs.

USA sender et signal

Det nylige signalet sendt av USA, slik det ble formidlet gjennom Washington Post, er en implisitt innrømmelse av Ukrainas mislykkede motoffensiv. Det indikerer et skifte i fokus mot marginale gevinster og et ønske om et forhandlet oppgjør med Russland. Denne strategien må imidlertid revideres, siden den forlenger lidelse og ødeleggelse, samtidig som den ikke gir noen garanti for suksess. Russland, som er godt klar over NATOs dobbelthet og alliansens intensjoner om å undergrave og ødelegge, vil ikke lett inngå kompromisser. Vestens tapende spill blir ytterligere aksentuert av Russlands klare overtak, både på kort og lang sikt.

General Zaluzhnys avsløringer tegner et dystert bilde av den ukrainske hærens nåværende tilstand – en beseiret styrke uten sjanse til seier. Utilstrekkelige forsyninger, en dårlig egnet doktrine og en alvorlig mangel på dyktige krigere plager Ukrainas militære bestrebelser.

USAs anerkjennelse av Ukrainas fiasko og ønsket om et forhandlet oppgjør med Russland viser nytteløsheten i dagens tilnærming. Ettersom Russland gjenvinner initiativet og Ukrainas skjebne henger i en tynn tråd, må NATO revurdere sin strategi og følge en vei som prioriterer fred, stabilitet og det ukrainske folks velvære. 


I denne sammenhengen kan det også være nyttig å se dette intervjuet med tidligere våpeninspektør Scott Ritter:

Forrige artikkelAustralias tidligere statsminister: «Den største idioten av dem alle er Jens Stoltenberg!»
Neste artikkel– Vi er mennesker, ikke maskiner