Ukraina går Kamikaze

0
Av Larry Johnson.

Ukrainas forgjeves forsøk på å starte en offensiv tilsynelatende for å fjerne Russland fra «erobrede» landområder i Donbass minner meg om de japanske Kamikaze-bombeflyene som som prøvde å hindre USAs uunngåelige seier i Stillehavet. Det er unødvendige dødsfall som ofres i navnet til nasjonal ære, men når det er over, vil det vise seg at det har vært totalt meningsløst.

Før jeg fordyper meg i nytteløsheten til den ukrainsk innsatsen må jeg introdusere deg for en gal person i Storbritannia som maskerer seg som en tidligere militæroffiser. Denne mannen er gal. Takk Gud for at oberstløytnant Stuart Crawford er en «tidligere» offiser i den britiske hæren. Hans kronikk har tittelen Hvordan Ukraine blitzkrieg vil rive Putins styrker i stykker. Denne manifestasjonen av galskap vil normalt kreve at personen som prater sånt tull blir pakket inn i en tvangstrøye og plassert i en polstret celle og matet med gel. Fortrinnsvis limegrønn.

Crawford skriver:

Langdistanseangrep inn i de russiske styrkenes bakre områder, noen med det britiske Storm Shadow missilet avfyrt fra fly kan indikere at en viss «utforming av slagmarken» er i gang.

Disse angrepene er rettet mot russiske våpen- og drivstofflagre pluss kommunikasjonslinjer og er sannsynligvis designet for både å isolere fiendtlige styrker i frontlinjen og forhindre at forsterkninger og forsyninger blir brakt frem.

Nylige maritime droneangrep på russiske marinefartøyer i Svartehavet kan ha til hensikt å tvinge fiendens marine inn i dens beskyttede havner og hindre dem i å skyte rakettene sine mot ukrainske mål. De vil med andre ord holde den russiske marinen i ro og utenfor kalkylen så mye som mulig….

Noe som bringer meg til jokeralternativet. Lesere vil, mistenker jeg, ha lagt merke til den nylige inntrengningen i russisk territorium nær Belgorod, der pro-ukrainske misfornøyde russiske statsborgere gjennomførte et raid som midlertidig erobret noen russiske bosetninger og gjorde Kreml til skamme inntil de trakk seg tilbake.

Dette fant sted utenfor den 900 km befestede frontlinjen mellom Ukraina og de okkuperte områdene, og på en del av grensen mellom Russland og Ukraina hvor det har vært lite militær aktivitet til dags dato. Det viste imidlertid hvor svakt bevoktet denne delen av den russiske grensen er og hvor dårlig forberedt russerne er til å forsvare den.

Hva om ukrainerne utnyttet denne svakheten og leverte en bred venstre hook som slo inn i russisk territorium i Belgorod-regionen og deretter snudde sørover? Dette ville gå rundt den russiske «Maginot-linjen» langs den omstridte avgrensningssonen og fange dem i flanken – slik tyskerne gjorde med de allierte gjennom Ardennene i 1940 under andre verdenskrig.

Jeg mistenker at pensjonert oberstløytnant Crawford småspiser litt magisk sopp i stedet for å nippe til te og gumle scones. Ukraina har ikke logistikkstøtten på plass som er i stand til å opprettholde en slik operasjon, for ikke å nevne mangelen på tropper og stridsvogner. Ikke min mening. Et objektivt faktum.

Her er bare en rapport fra frontlinjen i Donbass som beskriver «suksessen» til denne typen ukrainske venstre hook:

Om morgenen den 4. juni lanserte fienden en storstilt offensiv i fem sektorer av fronten i retning Sør-Donetsk ved å innføre 23. og 31. mekaniserte brigader fra de strategiske reservene til de væpnede styrker i Ukraina med støtte fra andre militære enheter og underenheter.

  • Totalt var seks mekaniserte og to tankbataljoner av fienden involvert.
  • Målet til fienden var å bryte gjennom vårt forsvar på den, etter deres mening, mest sårbare sektoren av fronten.
  • Fienden oppnådde ikke oppgavene sine, de hadde ingen suksess.
  • Som et resultat av de dyktige og kompetente handlingene til den østlige gruppen av styrker utgjorde tapene til de væpnede styrkene i Ukraina mer enn 250 soldater, 16 stridsvogner, tre infanterikampkjøretøyer, 21 pansrede stridsvogner.

Bortsett fra å miste 250 soldater, mangler Ukraina nå 16 stridsvogner og 21 pansrede stridsvogner. Ukraina har ikke en intakt forsvarsindustri som produserer nye stridsvogner og pansrede kjøretøy. Zelensky løper rundt i Europa som en hjemløs fyr som tigger om ekstrapenger. Men i stedet for å få shillinger i den rustne koppen sin ber han om tanks og kjøretøy, som ikke lenger er allment tilgjengelig. At Ukraina tar seg noen få kilometer inn på russisk territorium er bare en midlertidig prestasjon som ikke kan konsolideres til en vedvarende offensiv. Ukraina følger ikke en von Clausewitz-plan, de gjør som George Armstrong Custer ved Little Bighorn. (Et slag som er kalt The Battle of the Little Bighorn, eller av prærieindianerne Slaget ved det fyldige graset, et drepende nederlag for general Custer og hans menn, o.a.)

Ingen hær i krigshistorien kan tåle tap som dette og seire. Ukraina følger ikke militær doktrine. Det blir tvunget av Vesten til å starte desperate selvmordsoppdrag som ikke kommer til å endre det strategiske bildet på bakken. I stedet er det bare mer kjøttkverning, som russerne gjerne driver med. Synd at oberstløytnant Crawford ikke har baller til å gå melde seg til fronten med ukrainerne og sette sin egen nakke på spill. Dette er unødvendig slakting.


Denne artikkelen ble publisert på A Son of the American Revolution:

Ukraine is Going Kamikaze

Forrige artikkelBoligprisene stiger, eller gjør de det?
Neste artikkelHva du ikke får vite om det falske labkjøttet
Larry Johnson
Larry C. Johnson er en veteran fra CIA og utenriksdepartementets kontor for bekjempelse av terrorisme. Han er grunnlegger og administrerende partner av BERG Associates, som ble etablert i 1998. Larry drev opplæring for USAs spesialstyrker i 24 år. Han har blitt utskjelt av både høyre og venstre.