Støtten til å bevæpne Ukraina er fortsatt sterk i Kongressen, men noe motstand dukker opp

0
Kongressmedlemmet Marjorie Taylor Greene fra Georgia.

Av Kyle Anzalone

14. juni, 2023

Kongressen vil trolig vedta et nytt forslag om kriselov for Ukraina, men det vil trolig få mindre støtte, ifølge New York Times. Et økende antall progressive demokrater og frihetsorienterte republikanere kan motsette seg fremtidig bistand når Det hvite hus brenner gjennom midler som tidligere var godkjent av lovgivere.

«Uansett den endelige størrelsen på forespørselen, ville det svært sannsynlig være nok støtte i begge kamrene i Kongressen til å vedta en lov om kriseutgifter for Ukraina hvis loven nådde gulvet,» rapporterte avisen.

De som er skeptiske til å vedta nok en hjelpepakke på flere milliarder til Ukraina inkluderer noen demokrater, med et «lite antall» på partiets venstre fløy som uttrykker «uro over de fortsatte kampene i Ukraina», la NYT til. Men flere av representantene har støttet tidligere hjelpepakker.

Representant Rosa DeLauro (D-CT) antydet at et nytt lovforslag for Ukraina er usannsynlig med mindre det ledsages av lovgivning som øker innenlandske utgifter. Tidligere bistand til Kiev har blitt bevilget parallelt med finansiering til prosjekter hjemme.

Hos republikanerne har «America First»-republikanerne havnet i en kamp med partiets etablissement. Nyhetskanalen bemerket imidlertid at «republikanere som mener USA bør fortsette å støtte Ukrainas krig mot Russland, er langt flere enn kritikerne».

Senator Joni Ernst (R-IA) har sagt at Pentagon-budsjettet må trimmes, inkludert bistand til Ukraina. «Vi må finne ut hvor vi kan spare i forsvarsdepartementet,» sa hun, og argumenterte for at «vi kan gjøre noen fremskritt i finansieringen av Ukraina.»

Avtalen om gjeldstak som nylig ble inngått mellom republikanerne i Representantenes hus og Det hvite hus, legger ikke lokk på utgiftene til Ukraina. Kongressen jobber for å vedta den årlige loven for Pentagon-finansiering, National Defense Authorization Act (NDAA), som inkluderer noen midler for å bevæpne Ukraina.

Ifølge Newsweek inkluderer NDAA 800 millioner dollar til Ukraine Security Assistance Initiative (USAI) og utvider lend-lease-programmet for Kiev. Representanten Marjorie Taylor-Green har erklært at hun vil stemme mot lovforslaget dersom det inkluderer militærhjelp til Ukraina.

«NDAA bør bare finansiere vårt militære, for vårt forsvar,» tvitret hun. «Jeg vil kunne stemme på et godt NDAA, men det vil jeg ikke hvis det finansierer Ukraina. Vi burde presse på for en fredsavtale, ikke finansiere en krig.»

Debatten om den neste hjelpepakken blir stadig høyere etter hvert som Det hvite hus tømmer finansieringen som tidligere ble godkjent av Kongressen. I forrige uke kunngjorde forsvarsdepartementet en ny våpenpakke på $ 2,1 milliarder ved hjelp av USAI-midler, og etterlot Det hvite hus med rundt $ 1 milliard å distribuere i USAI-midler. Joe Biden-administrasjonen har ekstra penger tilgjengelig for å bevæpne Ukraina gjennom presidentens Drawdown-myndighet, selv om den kontoen også raskt krymper.


First publisert av Libertarian Institute:

Support for Arming Ukraine Remains Strong in Congress, But Some Fractures Emerge

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Om Kyle Anzalone

Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, opinionsredaktør for Antiwar.com og medvert for interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.

Forrige artikkelFreia har ingen eierinteresser i Russland, men det har Oljefondet
Neste artikkelVi må snakke om Norges ansvar for krigen (refusert* av Klassekampen)
Kyle Anzalone
Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.