NATO starter de største flyøvelsene noensinne

0
US Air Force A-10 Thunderbolt II tildelt 127th Wing, Michigan National Guard er parkert på Jagel Air Base, Tyskland, 7. juni 2023 som forberedelse til øvelse Air Defender 2023. Øvelse AD23 integrerer både amerikansk og alliert luftmakt for å forsvare felles verdier, samtidig som vi utnytter og styrker viktige partnerskap for å avskrekke aggresjon rundt om i verden. (US Air National Guard-bilde av Airman 1st Class Nathan Wingate)
Av Kyle Anzalone.

Den nordatlantiske alliansen startet historiske utplasseringer av fly over Europa mandag. 

Øvelsen kalles «Air Defender 23» og de tyskledede krigsspillene vil omfatte 250 fly og 10.000 soldater. En stor del av styrkene, 2000 soldater og 100 fly, er amerikanske. Totalt vil 25 land delta i øvelsene, inkludert Japan og Sverige. NATO har holdt «Air Defender»-militære øvelser regelmessig siden de ble avholdt første gang i 2018. Manøvrene vil pågå til 23. juni. 

USAs ambassadør i Tyskland Amy Gutmann uttalte at øvelsene er ment som en melding til Russlands president Vladimir Putin. «Jeg ville bli ganske overrasket hvis noen verdensleder ikke tok til etterretning hva dette viser når det gjelder ånden i denne alliansen, det vil si styrken til denne alliansen, og det inkluderer Mr. Putin,» sa hun.

General Michael Loh, direktør for US Air National Guard, forklarte at krigsspillene vil hjelpe NATO-piloter å forberede seg på krig med Moskva, og sa «dette handler om nå å etablere hva det vil si å gå imot en stormakt i en stormaktskonfrontasjon».

Air Defender 23 ble satt i gang på et tidspunkt da spenningen mellom den vestlige militærblokken og Russland er på et rekordhøyt nivå. Lørdag samlet hundrevis av tyskere seg for å protestere mot krigslekene, og mange hevdet at øvelsene bare vil gi næring til fiendtlighetene. Demonstrantene ba om «fred – ikke krig» og krevde en diplomatisk løsning.

Air Defender-krigsøvelsene spenner over et stort område, der NATO uttaler at treningsoppdragene primært vil finne sted over Nordsjøen, Østersjøen og Sør-Tyskland.

Krigslekene vil sannsynligvis også være til plage for sivil flytrafikk, ettersom opptil 800 flyvninger forventes å bli omdirigert hver dag. Forsinkelser og lengre flytider «vil være uunngåelig,» ifølge tyske flykontrolltjenestemenn. «Dette skyldes den forventede dynamiske karakteren til denne unike storskalaøvelsen, så vel som den eksisterende kompleksiteten til systemet.»


Denne artikkelen ble først publisert av Libertarian Institute:

NATO Kicks Off Largest-Ever Air Drills

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelSoft power i fotformsko (2)
Neste artikkelLO-forbund advarer mot Freia-boikott
Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.