Indisk diplomat: Russisk etterretning visste alt om hva Prighozin planla

0

I en samtale med Peoples Dispatch analyserer den tidligere indisk diplomaten M.K. Bhadrakumar kuppforsøket til Yevgeny Prigozhin fra Wagner-gruppa. Han hevder at russisk etterretning var klar over muligheten for dette opprørsforsøket og Prigozhins sannsynlige bånd til vestlige spionbyråer.

Ambassadør Bhadrakumar beskriver også Prigozhins oppgang og fall og kobler det til hvordan Putin har håndtert oligarker gjennom årene. Han tar opp spørsmålet om denne utviklingen vil ha noen innvirkning på Ukraina-krigen.

Bhadrakumar vil være godt kjent av lesere av steigan.no fordi vi har oversatt og publisert mange av hans artikler. Hans kunnskaper og hans perspektiv fra India gir en innsikt som man vanligvis ikke finner i Vesten.

Peoples Dispatch, tidligere The Dawn News, er et internasjonalt medieprosjekt som har stilt seg som oppgave å bringe fram stemmer fra folkelige bevegelser og organisasjoner over hele verden. De skriver om seg sjøl: «Siden vi ble etablert for tre år siden har vi forsøkt å sikre at dekningen av nyheter fra hele verden ikke er begrenset til politikeres retorikk og formuen til store selskaper, men omfatter rikdommen og mangfoldet av mobiliseringer fra hele verden.»

«The International People’s Media Network

Vi er et nettverk av uavhengige progressive medieprosjekter fra hele verden. Vi søker å kollektivt redefinere journalistikk og media i en tid med global krise.»

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelVisste ikke den russiske ledelsen om Prigozhins planer?
Neste artikkelKrigsforbryter – et fleksibelt begrep
M. K. Bhadrakumar er en pensjonert indisk karrierediplomat. Han har blant annet tjenestegjort i Sovietunionen, Pakistan, Iran og Afghanistan. Han skriver Indian Punchline, der han analyserer verdensbegivenhetene sett fra et indisk perspektiv.