Forskere oppdager at populært søtningsmiddel skader arvestoffene

0
Ødelagt DNA

Ny studie avslører ytterligere helseskader ved å konsumere det godkjente søtningsstoffet sukralose. Sukralose er godkjent av FDA i USA. Stoffet er også godkjent i Norge.

The Epoch Times skriver:

En ny studie på sukralose – et populært sukkerfritt søtningsmiddel som gjennomgikk 110 sikkerhetsstudier før US Food and Drug Administration (FDA) godkjente det i 1998 – finner at den populære ingrediensen har toksisiteter som reguleringsorganer må vurdere. 

Nye helse- og sikkerhetsfunn som er avslørt i studien viser at sukralose som noen ganger selges under merkenavnet Splenda, er «gentoksisk», noe som betyr at det bryter opp DNA. Det kommer på toppen av andre negative beviser som er avslørt i studien som ble publisert 29. mai i Journal of Toxicology and Environmental Health. År med uavhengig forskning på sukralose har plukket fra hverandre mange av de opprinnelige påstandene i mattilsetningstillatelsen

Hvordan sukralose kan skade DNA har med stoffskiftet å gjøre. Når søtningsmidlet fordøyes, danner det en metabolitt kalt sukralose-6-acetat. Men selve produktet har også vist seg å inneholde spormengder av denne kjemiske forbindelsen. Samlet sett impliserer resultatene fra denne studien og tidligere forskning at sukralose kan gi en rekke skadelige helseproblemer. 

«Dette er ikke akseptabelt. Vi kan ikke ha genotoksiske forbindelser i matforsyningen vår, sier Susan Schiffman, medforfatter av studien, til Epoch Times. «Jeg tror at hvis det ble presentert for FDA i dag, ville de ikke godkjent det. De opprinnelige påstandene til FDA er bare ikke sanne. Jeg vet ikke hvordan de kunne gå glipp av det.» 

Forrige artikkelPalestina er modent for kinesisk mekling
Neste artikkelBønder og forsvar