Cuba takker Serbia for støtten mot USAs blokade

0
Cubas president Miguel Diaz-Canel (V) & Serbias president Aleksandar Vučić (R), 21. juni 2023. | Foto: Twitter/ @PresidenciaCuba

Av Telesur, oversatt av Bertil Carlman.

President Diaz-Canel minnet om at grunnlaget for det nære vennskapet mellom disse nasjonene ble lagt av Fidel Castro og Josip Broz «Tito».

Tirsdag uttrykte Cubas president Miguel Diaz-Canel takknemlighet til den serbiske presidenten Aleksandar Vučić for støtten gitt i møte med den amerikanske blokaden. Han understreket også Cubas støtte til serbisk territoriell suverenitet.

«Vi setter pris på den fortsatte støtten og den store hjelpen fra den serbiske regjeringen og folket», sa Díaz-Canel under en felles pressekonferanse i Beograd.

Etter Cubas inkludering på listen over land som angivelig støtter terrorisme, utarbeidet av Washington for å pålegge sanksjoner, sto Cuba overfor en «enestående» blokade under Covid-19-pandemien, som forårsaket alvorlig skade på økonomien, minnet han om.

Videre støttet Diaz-Canel Beograd i tvisten med Pristina, og bekreftet Cubas sterke støtte til Serbias territoriale integritet og suverenitet «over hele sitt territorium.» Cuba anerkjenner ikke den selverklærte uavhengigheten til Kosovo.

Den cubanske lederen fremhevet også sitt lands interesse for å styrke samarbeidet med Serbia på alle mulige områder.

Han minnet om at grunnlaget for det nære vennskapet mellom de to landene ble lagt av Fidel Castro, som besøkte Beograd i 1961 og 1986, og den jugoslaviske lederen Josip Broz «Tito».

«Jeg tror det ikke er noe europeisk land der Cuba er så populært og kjent som i Serbia,» uttalte Vucic og uttrykte Serbias interesse for å eksportere landbruksprodukter og mat til Cuba, samt importere medisiner og vaksiner fra den karibiske øya.

Begge land undertegnet en avtale om å fjerne visumkrav for diplomater og en intensjonsavtale for å styrke landbrukssamarbeidet.

Diaz-Canels besøk i Beograd er en del av hans Europa-turné, som inkluderer stopp i Italia. Deretter skal han reise til Paris for å delta på «toppmøtet for en ny global finanspakt» drevet av den franske presidenten Emmanuel Macron.


Originalen finner du her:

Cuba Thanks Serbia for Its Support Against the US Blockade

Forrige artikkelCIA og fortellingen om «den kinesiske politistasjonen»
Neste artikkelInternt opprykk – Faktisk-redaktøren går til PST
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.