BlackRock: – Krig er bra for virksomheten

0

Rekrutterer (headhunter) for verdens største investeringsfond: – Vi kjøper politikere, de er «jævlig billige» og «krig er bra for virksomheten». Tenkemåten og kynismen til BlackRock avslørt for skjult kamera.

[NEW YORK] 20. JUNI The O’Keefe Media Group har publisert en ny historie med fokus på James O’Keefes kanskje mest kraftfulle etterforskningsobjekt til dags dato, BlackRock Inc.

I et opptak på sju minutter for skjult kamera beskriver en BlackRock rekrutterer ved navn Serge Varlay hvordan BlackRock er i stand til å «styre verden». Opptakene ble tatt i løpet av flere møter i New York av en av OMG News undercover-journalister.

BlackRock Inc er verdens største kapitalforvaltningsselskap som har blitt mer kjent i det siste på grunn av sine store oppkjøp. Varlay sier at det er lettere for BlackRock å gjøre ting når «folk ikke tenker på det» og aktivagiganten «ikke ønsker å være på radaren. Denne historien sier litt om hvorfor

Serge Varlay fortalte journalisten at BlackRock forvalter 20 billioner dollar over hele verden. Ifølge ham er «det uforståelige tall.» BlackRock har over 9,5 billioner dollar av eiendeler under forvaltning, det er større enn BNP for alle land på kloden bortsett fra USA og Kina.

«Senatorene … er jævla billige – du har 10 tusen, du kan kjøpe en senator,» sa Varlay i det som uten tvil er den mest uforskammede beskrivelsen av korrupsjon og bestikkelser fra deres eget selskap vi noen gang har hørt. Den utvidede lydfila fra Varlay er nedenfor:

Du kan ta så mye penger og kjøpe folk, jeg jobber for et selskap som heter BlackRock…Det er ikke hvem som er presidenten, det er hvem som kontrollerer presidentens lommebok. Du kan kjøpe kandidatene dine. For det første er det senatorene – disse gutta er jævla billige. Har du 10 tusen du kan kjøpe en senator. Jeg gir deg 500.000 akkurat nå. Det spiller ingen rolle hvem som vinner, de er i lommen min.    

Varlay stopper ikke der, han fortsetter med å beskrive hva de i jobben hans synes om krigens tragedie og sier at den er «virkelig bra for virksomheten». 

Ukraina er bra for virksomheten, du vet det ikke sant? Russland sprenger Ukrainas kornsiloer og prisen på hvete kommer til å gå opp. Den ukrainske økonomien er hvetemarkedet. Prisen på brød går opp, dette er fantastisk hvis du handler. Volatilitet skaper mulighet for profitt…

Varlay la til at det er «spennende når det går galt.» 

Til tross for at Varlay bokstavelig talt spurte OMG-journalisten om hun var «undercover» basert på karakteren av spørsmålene hennes, skjønte ikke Varlay at han ble tatt opp da han delte tankene sine. Han var skeptisk til reporterens spørsmål fordi «normale mennesker ikke gir så ***» om disse harde realitetene. «Det er hinsides dem,» sier Varlay. 

En video av James O’Keefes intervjukonfrontasjon med Varlay vil bli utgitt snart. En presserepresentant for BlackRock Inc har nektet å kommentere historien.


Denne reportasjen ble gjort av en journalist fra O’Keefe Media Group:

BREAKING: BlackRock Recruiter Who ‘Decides People’s Fate’ Says ‘War is Good for Business’ While Spilling Info on Asset Giant


Fotnote:

Hva er listeprisen for en norsk politiker nå? Vi tror at du kan få dem svært billig. En halv million skulle rekke lenge, kanskje mindre. I hvert fall hvis det følger med et pent verv og rosende omtaler i passende medier.

Les mer på steigan.no om BlackRock.

Forrige artikkelFine ord og papirplaner
Neste artikkelToppsjefene i Freyr får titalls millioner – og staten lover selskapet 4 milliarder