Belgia spør Ukraina om belgiske rifler ble brukt i angrep på Russland

0
Fra Twitterkontoen til Alexander De Croo

Amerikanske tjenestemenn fortalte Washington Post at pro-Kiev-krigere som angrep Russlands Belgorod-region var bevæpnet med belgiske og tsjekkiske rifler.

Av Dave DeCamp.

Belgias statsminister Alexander De Croo sa mandag at regjeringen hans spør Ukraina om belgiske rifler ble brukt av pro-Kiev-krigere i et nylig angrep på Russlands Belgorod-region.

De Croos kommentarer kom etter at amerikanske tjenestemenn fortalte The Washington Post at grupper av russiske frivillige under et raid på Belgorod og som kjempet for Ukraina var bevæpnet med USA-lagde pansrede kjøretøyer og rifler som ble laget i Belgia og Tsjekkia.

«Vårt forsvarsdepartement og dets etterretningsbyråer har startet en etterforskning og ber om informasjon for å fastslå nøyaktig hva som har skjedd,» sa De Croo, ifølge Al Jazeera.

«Europeiske våpen blir levert til Ukraina under forutsetning av at de brukes på ukrainsk territorium med det formål å forsvare det territoriet. Og vi har strenge kontroller på plass for å se at dette er tilfelle,» la han til.

De to gruppene som tok æren for Belgorod-angrepet – Freedom of Russia Legion og Russian Volunteer Corps – har innrømmet å ha brukt NATO-våpen.

Illustrasjon Financial Times / Facebook

«Det grunnleggende militære utstyret som riflene og maskingeværene, er åpenbart en del av utrustningen til de vanlige krigerne i Ukraina fordi begge disse gruppene er en del av den internasjonale legionen, som er en del av de ukrainske væpnede styrkene,» sa Ilya Ponomarev, en politisk representant for Freedom of Russia Legion, til Al Jazeera forrige måned.

Denis Nikitin, lederen av det russiske frivilligkorpset, en gruppe åpne nynazister, fortalte Financial Times at krigerne hans var bevæpnet med amerikanske panserkjøretøyer, inkludert MRAP-er og Humvees, i det angrepet over grensa til Russland som ble satt i gang 22. mai. De russiske frivillige gruppene (Freedom of Russia Legion) har angivelig gjennomført flere angrep i Belgorod siden 22. mai og sa søndag at de tok russiske soldater til fange.

Forrige artikkelSelv New York Times innrømmer nå at Ukraina har et naziproblem
Neste artikkelHvem ødela demningen ved Kakhovka?
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.