Aksjekursene til våpenindustrien falt etter det mislykte kuppforsøket i Russland

0

Avisa Financial Times skriver: Defence stocks fall after aborted uprising in Russia.

Yahoo Finance skriver:

Aksjene til de store europeiske forsvarsselskapene Leonardo SpA, Saab AB og Rheinmetall AG falt hver med mer enn 4 %, og drar ned den europeiske underindeksen for romfart og forsvar som falt 0,9 %.

«Det vi har sett i dag er sannsynligvis at folk setter pris på at krigen i Ukraina kan ende litt tidligere, og at mange av forsvarsselskapene har falt,» sa Shanti Kelemen, investeringssjef i M&G Wealth and &me.

Samtidig gjorde prisen på gull et hopp oppover.

Våpenindustrien frykter altså at konsolideringa av Russland kan bety at krigen blir kortere enn de hadde håpet og spekulantene har begynt å prise inn faren for en tidligere fred.

Dette bekrefter igjen at når vestlige politikere, i Norge samtlige partier på Stortinget, har gått helt bananas når det gjelder å skuffe skattepengene over til våpeneksport, så løper de våpenindustriens ærend. Krigen er det beste som har skjedd våpenindustrien og de som eier denne industrien ønsker at den skal vare så lenge som mulig for å gjøre mest mulig profitt.

Fordelen er at man kan lese disse holdningene direkte av aksjekursene. Ingen bortforklarende lederartikler klarer å dekke over det.

Forrige artikkelFSB skremte CIA
Neste artikkelNesten en tredjedel av europeiske selskaper syltet ned i gjeld