Pakistans høyesterett: Arrestasjonen av Khan var ulovlig

0
Imran Khan

Pakistans Høyesterett erklærte torsdag 11. mai arrestasjonen av tidligere statsminister Imran Khan for «ugyldig» etter at hans varetektsfengsling for to dager siden utløste voldelige protester over hele landet. Khan ble arrestert tirsdag på grunn av korrupsjonsanklager og varetektsfengslet som en kulminasjon av måneder med politisk krise der han har ført en kampanje mot Pakistans militære etablissement. Det er nyhetsbyrået AP som melder dette.

Høyesterett slo fast at arrestasjonen av Khan for to dager siden var ulovlig, og mens retten frigjorde ham fra varetekt, beordret den at han holdes under beskyttelse av sikkerhetsstyrker på et trygt sted i hovedstaden Islamabad. Lederen for hans juridiske team, Babar Awan, understreket at Khan er en «fri borger» og vil få lov til å møte advokater og støttespillere. Høyesterettsdommer Umar Ata Bandial oppfordret Khan til å appellere til sine støttespillere om å forbli fredelige.

I en tale på Pakistans Dunya TV, lovet innenriksminister Rana Sanaullah Khan: «Vi vil arrestere ham igjen», kanskje på siktelser som ble kunngjort en dag tidligere for å ha oppfordret til voldsbølgen.

Khans parti sier at uavhengige medier ikke fikk lov til å dekke rettsmøtet om Khan i Høyesterett.

Les mer på steigan.no om Pakistan

Forrige artikkelUkraina: Forsinket motoffensiv, russiske forsvarslinjer, våpeneffektivitet
Neste artikkelEtt år siden drapet på Shireen Abu Akleh