Nynazistisk milits brukte amerikanske pansrede kjøretøy i angrep på Russlands Belgorod-region

0
Dette bildet som er publisert av russiske militære skal vise to av kjøretøyene som de nazistiske angriperne brukte.

Financial Times melder at det russiske frivilligkorpset inkluderer selverklærte nynazister.

Av Dave DeCamp.

En nynazistisk milits satte i gang et angrep fra Ukraina inn i Russlands Belgorod-region mandag med amerikanske panserkjøretøyer, rapporterte Financial Times tirsdag.

Denis Nikitin, leder for det russiske frivilligkorpset, sa at krigerne hans som angrep Belgorod var i besittelse av amerikanske pansrede kjøretøy, inkludert minst to M1224 MaxxPro pansrede kjøretøy, kjent som MRAP-er, og flere Humveer. Videoer og bilder lagt ut av russiske militære bekreftet Nikitins påstander.

Nikitin er en kjent ekstremist som har bånd til nynazister over hele verden og har sin egen hvite nasjonalistiske kleslinje. Ifølge Financial Times inkluderer det russiske frivilligkorpset selverklærte nynazister.

Gruppen ble dannet i 2022 og sies å bestå av russiske statsborgere som har meldt seg frivillig til å kjempe for Kiev. Noen av medlemmene meldte seg på for å kjempe i Donbas-krigen tilbake i 2014 og er veteraner fra Azov-bataljonen.

Nikitin ville ikke si hvordan krigerne hans skaffet seg de amerikanskproduserte pansrede kjøretøyene. Ukrainske etterretningstjenestemenn har erkjent at de samarbeider med det russiske frivilligkorpset og en annen gruppe som startet angrepet, Freedom of Russia Legion.

USA-produserte kjøretøy (foto: det russiske forsvarsdept.)

«Selvfølgelig kommuniserer vi med dem. Selvfølgelig deler vi litt informasjon, sier Andriy Chernyak, en ukrainsk militær etterretningstjenestemann, til Financial Times. «Og man kan si at vi til og med samarbeider.»

Chernyak nektet for å ha forsynt de russiske frivillige med utstyr og hevdet at de startet operasjonen på egenhånd. The Times of London rapporterte imidlertid at Discord-lekkasjer viser at Ukraina hadde planlagt angrep på russisk territorium ved bruk av russiske frivillige grupper i noen tid. Et dokument sa at de russiske innbyggerne som kjemper for Ukraina er bevæpnet med «ulike kvalitative typer NATO-våpen».

Utenriksdepartementets talsmann Matthew Miller ble spurt om nyhetene om amerikanske våpen som ble brukt i angrep på Belgorod og sa at han var «skeptisk» til rapportene. Han insisterte på at USA ikke «oppmuntrer til eller muliggjør angrep inne i Russland», men sa at det er «opp til Ukraina å bestemme hvordan denne krigen skal gjennomføres».


Denne artikkelen ble først publiser av Anti-War:

Neo-Nazi Militia Used US Armored Vehicles in Attack on Russia’s Belgorod Region


Kommentar:

Denne «invasjonen» hadde ingen militær strategi eller hensikt. Den var et PR-stønt for å avlede oppmerksomheten fra Ukrainas katastrofale nederlag i Bakhmut. Saka viser også at nazistene er et aktivt militært element i Ukraina, uansett om vestlige medier og vestlige politikere prøver å late som om de ikke er det. Den viser også at Ukraina ikke har noen skrupler med å ofre menneskeliv bare for å oppnå ønskede overskrifter. Nazigruppa rykket inn i Russland og drepte en del sivile. De ødela 500 boliger og en barnehage. Så slo Russland tilbake, og talsmann for det russiske forsvarsdepartementet generalløytnant Igor Konashenkov sier at «70 ukrainske terrorister ble eliminert». Til slutt avslører denne saka at visse stortingspolitikeres «krav» om at våpen som sendes til Ukraina ikke skal brukes til å angripe Russland er totalt verdiløse.

Ukrainas angrep på russisk jord risikerer en katastrofal eskalering, skrev den britiske forfatteren, historikeren og journalisten Owen Matthews i Daily Telegraph.

«Hvis Zelensky godkjente Belgorod-angrepene – som han og Kiev-regjeringen har benektet – spiller han et desperat farlig spill. Angrep inne i Russland er et legitimt «casus belli», ifølge Moskvas kjernefysiske doktrine. Og øverste NATO-sjefer, ifølge en kilde til meg, er fortsatt alvorlig bekymret for bruken av taktiske atomvåpen fra Kreml,» påpekte han.

Forrige artikkelHangarskip i Oslo «for å vise styrke»
Neste artikkelBrannmaurene i Guantánamo Bay
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.