Forsvarsministeren løy om hangarskipets atomvåpen

0

Norges ‘forsvarsminister’ Bjørn Arild Gram presterte å si på NRKs Debatten at det «er ingen grunn til å tro» at det hangarskipet som da lå i Oslofjorden har med seg atomvåpen.

Se Debatten på NRK.

Orlogskapten Tor Ivar Strømmen talte ‘forsvarsministeren’ midt i mot om atomvåpnene. Atomvåpen er «standard» på sånne skip sa han.

Alt tyder på at det er orlogskapteinen som snakker sant. Hangarskipet Gerald R. Ford er det første i en helt ny klasse amerikanske hangarskip som tar over etter Nimitz-klassen, nemlig Gerald R. Ford-class aircraft carrier.

Forestillingen om at den fremste krigsplattformen som USA noensinne har sjøsatt ikke skulle være utstyrt med atomvåpen er så naiv at det er helt utrolig.

Og hva er Grams argument for at skipet ikke har atomvåpen om bord? Har han spurt amerikanerne? Nei, det hadde han ikke. Hvordan kunne han da vite det? «Jo, fordi amerikanerne kjenner til vår holdning.»

Man tror ikke sine egne ører. Når har USA brydd seg om andre lands holdning, enten de er allierte eller ei?

Det er ingen tvil om at forsvarsministeren løy i beste sendetid. Vi sier løy, fordi vi nekter å tro at vi har en forsvarsminister som ikke vet dette. Hvis han bare snakket usant fordi han ikke vet bedre, burde han jo umiddelbart finne seg en annet jobb. Han får henvende seg til NAV.

Lars Birkelund skrev om dette på Facebook:

Jeg skrev det ovenforstående på impuls og rakk derfor ikke å få med meg ‘forsvarsministerens’ enda mer komiske uttalelse like etterpå. For da innrømte han at han ikke hadde spurt USA om skipet har atomvåpen med seg. Så da fikk vi bekreftet at Gram ikke vil vite. Deretter sa han at han det er «helt sikkert». Og hvorfor er det helt sikkert at skipet ikke har med atomvåpen, etter Grams mening? Jo, fordi det er NORSK POLITIKK at skip som legger til havn i Norge ikke skal ha atomvåpen, sa han. Norges stut av en ‘forsvarsminister’ tror altså at USA bryr seg om hva som er norsk politikk på dette området. Skal man le eller gråte? Dette er først og fremst tragisk, så da bør man gråte.

Men Gram ga seg ikke med det. «Russland har gått til angrep på en fredelig nabo», presterte han snart å si om Ukraina, et land hvis regime har bombet sin egen befolkning fra lufta siden 2014, samt at landets ledere like lenge har sagt at de fører krig mot Russland.

Heller ikke innsatsen til Rødts Bjørnar Moxnes var noe å glede seg over.

Rødts tidligere nestleder Marielle Leraand skriver på Facebook:

Hva tror dere Rødt, ved leder Bjørnar Moxnes, velger å legge vekt på når han intervjues av Klassekampen i dag om Rødts holdning til det amerikanske giga-krigsskipet som har inntatt Oslofjorden?

Sitat: (og dette er det eneste han sier)

«– Kvart land må kunne forsvara seg sjølv, og Raudt meiner difor det hastar å styrkja Noregs nasjonale forsvarsevne. Vi har no lagt fram forslag på Stortinget om å styrkje det norske forsvaret.»

Ikke et eneste kvekk av kritikk, skepsis eller motstand mot dette skipet som om få dager setter ut på (kriger?)ferd nordover langs Norskekysten.

Han velger i stedet å fremheve Rødts politikk som går ut på MER PENGER TIL FORSVAR.

?

Her er det noen som er blitt mer katolske enn paven…

Skandale at fredsbevegelsen og venstresida ikke protesterte

Utenlandske invasjonsstyrker har sjelden møtt motstand i Oslo, og denne gangen var det ynkelig og patatisk. Ikke en gang de partiene som hevder at de utgjør «venstresida» kom med så mye som et pip i protest og fredsbevegelsen glimret ved sitt fravær.

Vi får nå henvendelser fra journalister i USA som lurer på hva i all verden som går av oss.

Hva skal vi svare?

Forrige artikkelSkal Norge være tysk eller amerikansk?
Neste artikkelJeffrey Sachs og analysen av krigen i Ukraina