Skal Norge være tysk eller amerikansk?

0
Fra rapporten fra RAND Corp om USAs baser i Norge som Erna Solberg hadde bestilt.

Av Jan Hårstad

Så langt finnes det ikke det aller minste spor i norske media av noen som forstår dette med hangarskipet USS Gerald Fords besøk i Oslo.

Som den amerikanske ambassadøren til Norge, Marc Nathanson, nå sier: besøket har en «immense symbolic value». Helt riktig.

Da det norske borgerskapet etter folkeavstemningen om EU i 1972 hadde kommet seg over sjokket, startet de ombyggingen av norsk økonomi til en tysk-norsk allianse. Faktisk noe av en fortsettelse av det norsk-tyske Handelskammer under andre verdenskrig. 

På 70-tallet var det knapt noen i Norge som forsto hva som foregikk av en strategisk omlegging, bortsett fra avdøde Jørgen Sandemose som holdt et foredrag om det. Skulle gjerne sett det gjenopptrykket.

For å gjøre en lang historie kort: denne tysk-norske økonomisk-politiske alliansen ble offentlig ved at Kanzler Merkel var æresgjest ved åpningen av den norske Operas nybygg i Bjørvika i 2008. Og som mange sikkert husker:

I norske media ble Tyskland og Merkel helgenerklært fordi Tyskland i 2015 tok inn millioner av asylanter: Wir schaffen das. Det skulle også være modellen for Norge. 

Det som har skjedd i USA med nederlagene i Irak – Syria og Afghanistan er at landets posisjon på verdensscenen synker som et blylodd. Nasjonalgjelda er på 32 billioner dollar, underskuddet på handelsbalansen er på 1,5 billioner i året.

Går du inn på alternative media i USA hersker det en allmen oppfatning av at i 2025 er USA et Tredje Verden land på linje med Zimbabwe og SørAfrika. Horror preget gatene i USA; hjemløse, arbeidesløse, drugga zombier og ekstrem vold. Les dere opp sjøl.

Da holdt Jake Sullivan fra National Security en tale på Brookings for eliten hvor han sa følgende: «den nye amerikanske konsensus er denne: ikke Amerika alene, men en allianse av stater som aksepterer USAs lederskap (submit to US dominance).»

Og så påpekte han det som er hovedpoenget: USA har gått tom for strategiske råvarer som Kina/Russland har mengder av. 

I USA: 4% litium,13% kobolt,% nikkel,% grafitt etc. Men også USAs tilgang til olje og gass er truet ved de nye alliansene i Midtøsten.

Hovedinntektene for det nåværende USA er våpensalg. Det går nedover i Midtøsten. For å holde våpenindustrien i gang må USA importere stål fra Indonesia og alle de andre ingrediensene fra den tredje verden- som nå revolterer mot USA.

Er Jonas Gahr Støre EUs (Tysklands) stattholder i Norge?

Gahr Støre var begeistret og takknemmelig for at fire TYSKE FREGATTER patruljerte vår olje og gass i havene.

Tror Støre og AP at Pentagon delte denne begeistringen? Om det var England som hadde gjort dette, ville ikke USA hisset seg opp da England er en amerikansk vasallstat. Når det gjelder hegemoniet i Norge er Tyskland en rival av USA.

Det politisk-symbolske innholdet i Gerald Fords tilstedeværelse i Oslo er som følger: Norway tilhører USAs dominance og ikke Tysklands. Tysklands-fraksjonen rundt Støre må roe seg ned og finne sin plass: DEKK!

I den neste fase vil vi få se at USA trapper opp sitt nærvær om «norsk» olje og gass og bygger ut sine militære baser i Norge.

Forrige artikkelInnsidehistorien om forbindelsen Russland-Iran-India
Neste artikkelForsvarsministeren løy om hangarskipets atomvåpen
Jan Hårstad
Jan Hårstad er en norsk skuespiller. Han debuterte som Orm i Kristin Lavransdatter i sin elevtid ved Trøndelag Teater i 1960. Hårstad var ansatt her i 1964–1966, ved Rogaland Teater i 1966–1968 og ved Nationaltheatret fra 1968, avbrutt av fire sesonger ved Fjernsynsteatret i tillegg til gjesteroller ved teatre rundt om i landet. Hårstad har spilt i et stort klassisk og moderne repertoar. Han deltok i Nationaltheatrets oppsøkende gruppeteatervirksomhet i stykkene Svartkatten og Pendlere.