USA vil true Europa til å håndheve sanksjonene mot Russland

0

To tjenestemenn fra finansdepartementet i USA vil besøke europeiske allierte for å kreve at handel med Russland avsluttes. Dette er en betydelig opptrapping av den økonomiske krigføringa, inkludert mot USAs egne allierte.

Av Kyle Anzalone, 7. april, 2023

Kyle Anzalone.

Det hvite hus planlegger å sende en klar melding til sine europeiske partnere i den økonomiske krigen mot Russland: «Dere er enten med oss eller mot oss To amerikanske finanstjenestemenn vil besøke europeiske og sentralasiatiske partnere neste måned for å kreve at alle sanksjoner mot Russland blir iverksatt.

Finansminister Liz Rosenberg og Brian Nelson vil møte ledere av finansinstitusjoner i Sveits, Italia og Tyskland. AP melder at tjenestemennene vil ha en enkel melding: «1. Fortsett å gi Moskva materiell støtte eller 2. Fortsett å gjøre forretninger med land som representerer 50 prosent av verdensøkonomien.»

Rosenberg og Nelson vil gi sine europeiske kolleger etterretning om påståtte sanksjonsunndragere. Hvis disse landene ikke klarer å slå ned på dem som fortsatt gjør forretninger med Russland, truer Washington med å utstede «straffer». Det er uklart hvor langt Joe Biden-administrasjonen er villig til å straffe Nato-allierte for brudd på sanksjonene.

Politikken er et ekko av president George W. Bushs doktrine om at land enten aktivt må innordne seg Washington i krigene i Midtøsten, eller bli dømt som å jobbe «med terroristene».

Det er uklart hvordan Europa vil reagere på Joe Biden-administrasjonens trusler. Noen EU-medlemmer var for en plan som ville løfte sanksjonene mot den hviterussiske gjødselindustrien.

I tillegg kan strengere sanksjoner true korneksportavtalen i Svartehavet. Avtalen, som ble fremforhandlet av Tyrkia og FN, tillater Ukrainas tungt minelagte havner ved Svartehavet å eksportere landbruksprodukter. Moskva har vært villig til å forlenge avtalen flere ganger, men truer med å si den opp på grunn av vestlige sanksjoner som hindrer Russland i å høste avtalens fordeler.

Etter at Russland invaderte Ukraina i fjor, slapp Det hvite hus løs en rekke sanksjoner som de anså som et økonomisk atomvåpen. Forsøket på å isolere Moskvas økonomi har imidlertid i stor grad strandet. Mens den russiske rubelen har sunket de siste dagene, har Moskva gjennom det meste av krigen forpurret sanksjonene ved å øke handelen med Asia.

Washington har bare samlet sine NATO-allierte og andre nære partnere til å vedta sanksjonene. I mellomtiden har Kina lagt til flere land i sin Shanghai-samarbeidsorganisasjon (SCO), og Saudi-Arabia og Tyrkia er to av de siste mulige medlemmene.

Da landet ble medlem av SCO, observerte Irans president Ebrahim Raisi at jo flere land USA sanksjonerer, jo mer kan disse målrettede nasjonene samarbeide som handelspartnere. «Forholdet mellom land som er sanksjonert av USA, som Iran, Russland eller andre land, kan overvinne mange problemer og problemer og gjøre dem sterkere», sier han. «Amerikanerne tror at uansett hvilket land de innfører sanksjoner mot, vil landet bli stoppet, deres oppfatning er feil.»


Denne artikkelen ble først publisert på Anti-War:

US Will Threaten Europe To Implement Sanctions on Russia

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad.


Kyle Anzalone er meningsredaktør for Antiwar.com, nyhetsredaktør for Libertarian Institute og medvert for Conflicts of Interest.

Forrige artikkelUkraina – under overflaten
Neste artikkelLekkede dokumenter avslører USAs og NATOs krigsplaner i Ukraina
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.