Fra Ukraina til Russland til Kina til Syria – hva er forbindelsen?

0

Vanessa Beeley i samtale med militæranalytikeren Brian Berletic

Vanessa Beeley snakker med Brian Berletic fra The New Atlas om endringene av verdenssituasjonen som nå foregår i høy hastighet mens Vesten klamrer seg til sin nykolonialistiske agenda til tross for de voksende motstandsstormene.

Vanessa Beeley vil være kjent for lesere av steigan.no. Hun var en av hovedtalerne ved Mot Dag-konferansen i Oslo i 2019.

Hun er en uavhengig journalist, fredsaktivist, fotograf og redaktør. Vanessa var finalist for en av de mest prestisjefylte journalistikkprisene – 2017 Martha Gellhorn Prize for Journalism – hvis vinnere har inkludert slike som Robert Parry i 2017, Patrick Cockburn, Robert Fisk, Nick Davies og Bureau for Investigative Journalism-teamet. Arbeidet hennes kan støttes gjennom hennes Patreon-konto. Storbritannias nasjonale råd for opplæring av journalister (NCTJ) kåret Vanessa Beeley til en av de 238 mest respekterte journalistene i Storbritannia. Beeley har reist mye i Syria siden 2016. Hun har en substackkonto der du kan følge hennes journalitiske arbeid.

Les artikler av Vanessa Beeley

Brian Berletic er en tidligere US Marine som ikke minst har blir kjent og respektert gjennom sitt saklige og kildebaserte analysearbeid når det gjelder krigen i Ukraina på kanalen The New Atlas.

Noen av kommentarene som kom under sending sier mye om samtalen:

«Veldig medrivende intervju mellom to av de mest skarpe og samvittighetsfulle tenkerne innen moderne geopolitisk analyse. Har fulgt både Vanessa og Brian en stund nå på denne plattformen, så vel som på Telegram, og det er aldri et kjedelig øyeblikk å lytte til dere når dere deler den strålende innsikten deres med oss om emnene vi alle bør følge nøye med på.»

«Dette er så bra! Jeg grøsser for å vite at moren min slår på CNN i det øyeblikket hun står opp, hver dag. USA/NATO blir i økende grad avslørt som den umodne hegemonen, den frekke 6-åringen. Kina fremstår mer som den stille kloke som ser på selvsikkert, 5000 år med erfaring. Selvfølgelig er det ikke hvitt; les Tibet.»

«Det er flott å høre en diskusjon som ikke bare skuer sin egen navle, men skjærer gjennom kakofonien til den sjølopptatte retorikken.»

Det lar seg gjøre å slå på engelske undertekster.

Forrige artikkelHva skal man si om forsøket fra Faktisk på å ta ned Seymour Hersh?
Neste artikkel«Det ble verre enn vi NATO-motstandere fryktet»