Afrika «all out», 54-0, mot å bli med i Bidens stedfortrederkrig mot Russland

0

Ingen av Afrikas 54 land har sluttet seg til USAs sanksjoner mot Russland.

Av Walt Zlotow, 4. april, 2023

Walt Zlotow.

Da president Biden kunngjorde sanksjoner mot Russland i forbindelse med invasjonen av Ukraina i februar 2022, kalte han det en kamp mellom demokrati og tyranni. Han forventet at Afrika ville samle seg bak USAs ledelse.

Ingen av Afrikas 54 land sluttet seg til USAs sanksjoner mot Russland. Ikke overraskende: Mange er nøytrale; noen støtter til og med Russlands krig for å hindre NATOs utvidelse østover til Russlands grenser og få uavhengighet for ukrainske Donbas fra Kiev-aggresjonen, som har drept tusenvis av ukrainere der.

Hvorfor ikke overraskende? For det første var USA i den villfarelse om at Afrika ville følge USAs stedfortrederkrig mot Russland. Det er USA, ikke Russland som bomber afrikanere i Somalia, Niger og muligens andre. Det var USA, ikke Russland, som støttet kolonialisme og nykolonialisme i Afrika for å undertrykke nasjonalistiske bevegelser som antas å være ledet av kommunister. Selv om marxister var involvert, var ikke det Uncle Sams sak. Siden 2008 har amerikansktrente tjenestemenn forsøkt minst 9 kupp i afrikanske land.

Russland avholdt nylig en multipolar verdenskonferanse der de fleste afrikanske land var representert. Ingen fordømte Russlands invasjon, mens noen beskyldte USA og NATO for å framprovosere den. Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa fortalte sitt parlament etter omfattende lobbyvirksomhet fra USAs utenriksminister Tony Blinken: «Krigen kunne vært unngått dersom NATO gjennom årene hadde aktet advarslene fra sine egne ledere og embetsrepresentanter om at utvidelsen østover ville føre til større, ikke mindre, ustabilitet i regionen.»

Det vi er vitne til er et seismisk skifte over hele verden som svekker USAs unipolare dominans. USAs påstander om demokrati versus tyranni klinger hult, ikke bare i Afrika, men bortsett fra NATO og noen få andre, globalt. Over to tredjedeler av våre 8 milliarder sjeler lever i land som avviser amerikansk propaganda for stedfortrederkrig.

I stedet for skinnhellige, egoistiske hyllester av amerikanske idealer, kan president Biden vurdere å avslutte amerikanske droneangrep i Afrika, som dreper mange. Slutt å plage afrikanske ledere for at de blindt skal støtte vår stedfortrederkrig. Fjern våre 29 afrikanske militærbaser og hent hjem troppene som besudler Afrikas suverenitet. Ingen flere afrikanske kupplaner kan også hjelpe. Når det gjelder Ukraina, bør USA vende seg bort fra våpen, til forhandlinger, avslutte NATOs utvidelse østover og støtte Donbas’ uavhengighet, ikke sabotere den som de gjorde med Minsk II i 2015.

Er det noen sjanse for at onkel Sam vil ta til vettet og gjøre en av disse tingene? Ikke sats på det. Mens Afrika er «all out» og ikke støtter Amerikas stedfortrederkrig, er Amerika «all in», og tabber seg ut på en veldig ustabil, ufredelig vei som de sjøl har valgt.


Walt Zlotow ble involvert i antikrigsaktiviteter da han begynte på University of Chicago i 1963. Han er nåværende president for West Suburban Peace Coalition basert i Chicagos vestlige forsteder. Han blogger daglig om antikrig og andre spørsmål på https://heartlandprogressive.blogspot.com/


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War

Africa ‘All Out,’ 54-0, Against Joining Biden’s Proxy War on Russia

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad.

Forrige artikkelMarco Rubio kommer tilfeldigvis med et godt argument mot hegemoniet til US dollar
Neste artikkelMoskva er vertskap for møte rettet mot normalisering mellom Syria og Tyrkia
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.