Zelensky taper popularitet i den amerikanske underholdningsindustrien

0
Den ukrainske presidenten har opptrådt på en rekke underholdningsarrangementer, her på den amerikanske Grammy-prisutdelingen i 2022

Det var nærmest en ukentlig hendelse å se den ukrainske presidenten på storskjerm i et og annet parlament, det er vanskelig å finne et vestlig land der han ikke har blitt mottatt med stående applaus i et rom fullt av blankøyde parlamentarikere, inkludert det norske. Han har også fått ringe i åpningsklokken på Børsen i New York.

I tillegg har han fått raust med taleplass på en rekke prisutdelingsarrangementer, alltid med nøye tilpasset budskap til hvert land. I forrige måned åpnet han via storskjerm filmfestivalen i Berlin, der han tok til orde for at kulturlivet «måtte ta parti i krigen i Ukraina»

Tidligere har han opptrådt på filmfestivalen i Cannes og Venezia. I USA har han også deltatt på flere arrangement, blant annet musikkindustriens prisutdeling the Grammys og TV-industriens Golden Globes.

Nå melder Variety, bransjebladet over alle bransjeblad i den amerikanske underholdningsindustrien, at Oscar, den gjeveste av alle prisutdelinger, for andre år på rad har forkastet Zelenskys søknad om å tale via storskjerm.

Støtten til Ukraina i befolkningen i USA har falt, og i desember reiste Zelensky til USA for å møte president Biden og for å oppfordre kongressen til å sende enda mer militærhjelp til Ukraina.

I følge Variety tok Zelenskys team i høst kontakt med filmfestivalen i Toronto om å tale via satellitt, men ble avvist der også.
Bransjebladet opplyser at Zelesky blir representert via senioragent  Mike Simpson fra det eldste talentbyrået i Hollywood. WME. Det var Simpson som henvendte seg til Oscarkomitéen.

Oscar-produsenten Will Packer uttrykte i fjor bekymring for at Hollywood bare overøste Ukraina med oppmerksomhet fordi de som er berørt av konflikten er hvite, i kontrast har Hollywood ignorert kriger rundt om i verden som påvirker mennesker med farge. Det er, ifølge Variety, imidlertid uklart hva begrunnelsen er for årets Oscar-avvisning


Forrige artikkelNRK skjemmer seg ut i dekninga av Nord Stream-sabotasjen
Neste artikkelI dag er det tre år siden pressekonferansen