Zelensky: mister vi Bakhmut, må vi «inngå kompromisser» med Russland

0
Situasjonen ved Bakhmut 18. mars 2023 ifølge proukrainske kilder

Den ukrainske lederen sier til AP at landet hans vil tape uten amerikansk støtte.

Av Dave DeCamp, 29. mars, 2023

Ukrainas president Volodymyr Zelensky sa onsdag til Associated Press at dersom Donbas-byen Bakhmut faller til Russland, vil han bli presset til å «inngå kompromisser» med Moskva.

«Vårt samfunn vil føle seg slitent» hvis russerne vinner i Bakhmut, sa Zelensky. «Vårt samfunn vil presse meg til å inngå kompromisser med dem.»

Han sa at hvis Bakhmut faller, kan Russlands president Vladimir Putin «selge denne seieren til Vesten, til sitt samfunn, til Kina, til Iran» som brekkstang for å søke en våpenhvileavtale som ville innebære at Kiev avstår territorium til Moskva. «Hvis han vil merke litt blod, lukte at vi er svake, vil han presse, presse, presse,» sa Zelensky.

Russiske styrker er nær ved å omringe byen Bakhmut, men kampen raser fortsatt mens Ukraina fortsetter å sende soldater inn i det som har blitt kjent som «kjøttkverna». Ukrainere som kjemper ved frontlinjene har fortalt media at soldater blir sendt i kamp med svært lite trening, støtte og ammunisjon.

Militær situasjon i Bakhmut 28. mars, 2023

Tidligere denne måneden sa lederen for den russiske leiesoldatgruppen Wagner Group, Jevgenij Prigozjin, at kampene i Bakhmut ble «hardere» og sa at Ukraina «leverer endeløse reserver» til kampen.

Zelenskys kommentarer om Bakhmut kommer etter at han sa at Kiev ikke kunne sette i gang en motoffensiv med mindre deres vestlige støttespillere leverer enda flere våpen. Han fortalte AP på onsdag at «USA forstår virkelig at hvis de slutter å hjelpe oss, vil vi ikke vinne».

USA og dets allierte ønsker at Ukraina skal gi opp Bakhmut og starte en motoffensiv mot Russland denne våren, men utsiktene virker stadig mer usannsynlige. En høytstående ukrainsk regjeringsrepresentant fortalte The Washington Post tidligere denne måneden at Ukraina ikke har nok folk eller våpen til å starte en offensiv.


Denne artikkelen ble først publisert av Anti-War:

Zelensky Says if He Loses Bakhmut, He Will Be Pushed to ‘Compromise’ With Russia

Oversatt for Steigan.no av Espen B. Øyulvstad.

Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Forrige artikkelHonduras dumper Taiwan og oppretter diplomatiske forbindelser med Kina
Neste artikkelHvem står bak transagendaen?
Dave DeCamp
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.