Tyskland inngår allianse mot utfasing av forbrenningsmotorer innen 2035

0
Volkswagen, diesel

Tyskland har dannet en allianse med Italia og noen østeuropeiske land som motsetter seg den planlagte utfasingen av forbrenningsmotorer fra 2035, og de ønsker å komme med sitt eget forslag. Dette skriver Reuters.

Transportministre fra Tsjekkia, Tyskland, Italia, Polen, Romania, Ungarn og Slovakia møttes mandag for å diskutere endringer i EUs planer.

– Forslaget trenger endringer snarest, sa den tyske transportministeren Volker Wissing mandag.

Wissing sa at skepsisen til å fase ut forbrenningskjøretøyer ble delt av blant annet Italia, Polen og Tsjekkia. Han la til at gruppen av land ønsker en egen kategori av biler med forbrenningsmotor som kan kjøre på syntetiske, karbonnøytrale drivstoff, etter 2035.

«Et forbud mot forbrenningsmotoren, når den kan kjøre på en klimanøytral måte, virker som en feil tilnærming for oss,» sa han.

CO2-loven, EUs viktigste verktøy for å få fart på Europas overgang til elektriske kjøretøy, ble satt på vent tidligere denne måneden etter motstand i siste liten fra Tyskland. Det overrasket politikere i Brussel og andre medlemsland, siden EU-landene og Europaparlamentet allerede hadde blitt enige om en avtale om loven i fjor.

Også italiensk presse at opptatt av denne alliansen med Tyskland og de andre fem landene. Corriere della Sera drøfter hva som må til for å få EU til å oppgi 2035-målet. Her er det nok med 15 av 27 stemmer for å sørge for at dekretet blir stående. Men land som representerer 35% av innbyggerne kan likevel blokkere den.

Italia har verken infrastruktur til det eller tilstrekkelig tilgang til elektrisk kraft til å forsyne hele bilflåten med strøm innen 12 år. Landet har store nok problemer med å sikre strøm til husholdningene etter innføring av sanksjonene mot Russland. Og utbygging av infrastruktur i Italia beveger seg normalt langsommere enn isbreer.

Forrige artikkelSønnen fikk diagnosen barneautisme og AD/HD: – Jeg skulle få ham frisk!
Neste artikkelRapport: Vil arabiske nasjoner gjøre avtale om gjenoppbygging av Syria og normalisering?