Seymour Hersh: Hatet mot Putin får amerikanske tjenestemenn til å «gjøre dumme ting»

0

Journalisten som brøt Nord Stream-sabotasjehistorien har hevdet at USAs ledere fortsatt oppfører seg som «kalde krigere».

Den legendarisk undersøkende journalisten Seymour Hersh la søndag fram en teori for det han ser på som «fullstendig idioti» i utenrikspolitikk fra amerikanske tjenestemenn. Han sa til kinesisk statlig fjernsyn at han tror de er så oppslukt av hat mot Russlands president Vladimir Putin at de snubler i sine dårlige avgjørelser.

Liu Xin er nyhetsanker i den statlige kinesiske kanalen CGTN og leder programmet The Point Special.

Hersh, den Pulitzer-prisvinnende journalisten som rapporterte i forrige måned at USAs president Joe Biden beordret i fjor høst sabotasje av Nord Streams naturgassrørledninger, har kalt det påståtte plottet for en av Washingtons «dummeste» avgjørelser på flere år. Men feilen reflekterte ikke mangel på etterretning blant topptjenestemenn i Bidens administrasjon, inkludert utenriksminister Antony Blinken og nasjonal sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan, sa Hersh i et intervju med CGTN.

Topp administrasjons tjenestepersoner «har alle rikelig med intelligens», sa Hersh. «Saken er at de er så drevet av hat, tror jeg, hat mot spesielt Putin, men også kommunismen. De er så kalde krigere, de er virkelig ute av ballanse. Det får dem til å gjøre dumme ting.»

Det hvite hus avfeide Hershs bomberapport om Nord Stream-eksplosjonen som «fullstendig fiksjon». New York Times, der Hersh utførte prisvinnende arbeid med Watergate-skandalen og andre historier som stjernereporter på 1970-tallet, hevdet tidligere denne måneden at en «pro-ukrainsk gruppe» sto bak Nord Stream-angrepet. Historien siterte uidentifiserte amerikanske tjenestemenn.

Hersh sa til CGTN at verken den ukrainske marinen eller en ikke-statlig aktør hadde ressurser til å gjennomføre sabotasjen, som innebar å plante C4-eksplosiver på fire betongomsluttede stålrørledninger på bunnen av Østersjøen. Han sa at den falske påstanden ble fremsatt som distraksjoner fra det faktum at amerikanske marinedykkere plantet de fjerndetonerte eksplosivene under dekke av en NATO-øvelse i Østersjøen.

«De prøver å avlede oppmerksomheten fra historien jeg skrev, som inneholdt svært mange detaljer,» sa Hersh. «Jeg beskrev en prosess som begynte før jul i 2021. . . . De hadde en serie møter i et hemmelig rom i Det hvite hus, der jeg ga ledetråder. Jeg vet hva rommet kalles.»

Veteranjournalisten hevdet at det å være «fiendtlig» overfor Kina og Russland er kontraproduktivt for Washington. «De gjør det til et personlig forhold. De gjør det ikke profesjonelt.» Han la til at Bidens utenrikspolitikk har skapt avstand til regjeringer over hele verden helt siden Russlands militæroperasjon i Ukraina startet i fjor.

«Russland har fått flere venner i den tredje verden siden dette begynte enn noen i denne administrasjonen ser ut til å sette pris på,» sa Hersh. «Denne forestillingen om amerikansk hegemoni, fungerer bare ikke lenger.»

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen i Derimot.no.

Forrige artikkelBankenes korthus fortsetter å rase – de globale markedene skjelver
Neste artikkelStaten vil vite alt om deg og dine – og lagre informasjonen