Pentagon: Nytt budsjett vil bidra til å forberede krig mot Kina

0

General Milley, som er sjef for Joint Chiefs of Staff, sier at budsjettet er ment å forhindre krig, men «forbereder oss til å utkjempe den om nødvendig».

Av Dave DeCamp, Anti-War, 23. mars 2023.

Dave DeCamp.

Forsvarsminister Lloyd Austin og styreleder for Joint Chiefs of Staff General Mark Milley sa til kongressen på en høring torsdag at Pentagons budsjettforespørsel for 2024 vil hjelpe landet med å forberede seg på en framtidig krig mot Kina.

Milley insisterte på at Pentagons enorme budsjettforespørsel på 842 milliarder dollar er ment som avskrekking mot krig, men sa at det også vil forberede det amerikanske militæret til å utkjempe en. Han sa til House Appropriations-underutvalget for forsvar at det å avskrekke og forberede seg på en konflikt «er usedvanlig dyrt, men det er ikke så dyrt som å kjempe en krig. Og dette budsjettet forhindrer krig og forbereder oss til å utkjempe den om nødvendig.»

Pentagon identifiserte Kina som den «mest omfattende og alvorlige utfordringen til USAs nasjonale sikkerhetsstrategi» i den nasjonale forsvarsstrategien for 2022, og i det siste har amerikanske militærledere snakket mer eksplisitt om hvordan de forbereder seg på en direkte krig mot Kina til tross for fare for atomkrig. President Biden har også lovet å forsvare Taiwan i tilfelle et kinesisk angrep.

Milley sa at Kinas handlinger «beveger seg nedover veien mot konfrontasjon og potensiell konflikt med naboene og muligens USA,» og gjenspeilte lignende advarsler fra kinesiske tjenestemenn.

Kinas utenriksminister Qin Gang advarte tidligere denne måneden om at hvis USA ikke endrer kurs på sin militære oppbygging i Asia-Stillehavet og annen politikk rettet mot Kina, vil det føre til «konflikt og konfrontasjon». Pentagons budsjettforespørsel vil ytterligere utvide USAs militære fotavtrykk i regionen ved å finansiere en oppbyggingsplan kjent som Pacific Deterrence Initiative.

«Dette budsjettet inkluderer en økning på 40 prosent i forhold til fjorårets for Pacific Deterrence Initiative til rekordhøye 9,1 milliarder dollar,» sa Austin under høringen. «Det vil finansiere en sterkere styrkeposisjon, bedre forsvar for Hawaii og Guam, og dypere samarbeid med våre allierte og partnere.»

For Kina-hauker i Kongressen er ikke det Pentagon har bedt om å bruke i 2024 nok. Inkludert finansiering til andre byråer, beløper president Bidens militære utgiftsforespørsel til 886,4 milliarder dollar. Kongressen forventes å legge til flere titalls milliarder som den gjorde med Bidens forespørsler fra 2022 og 2023.


Denne artikkelen ble opprinnelig publisert av Anti-War.

Pentagon Leaders Say New Budget Will Help Prepare for War With China


Les også: Pentagon-finansiert tenketank simulerer krig med Kina på NBC

USA forbereder seg allerede på sin neste krig: mot Kina

Forrige artikkelSjølforsyning og beredskap – det kan ikke være bøndenes ansvar å sikre matproduksjon i Norge
Neste artikkelDe rike blir enda rikere – de fattige sulter
Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave.