Kina oppfordrer Washington til å avslutte «okkupasjon og plyndring» av Syria

0

Beijing har gjentatte ganger oppfordret Det hvite hus til å avslutte sin ulovlige okkupasjon av og plyndring i Syria. Kina var også blant de første som sendte hjelp til Syria etter forrige måneds jordskjelv.

Av The Cradle.

Kina har gjentatte ganger oppfordret USA om å avslutte sin ulovlige militære okkupasjon av Syria og slutte å plyndre landets ressurser. Beijing understreker at USAs fortsatte tilstedeværelse har forverret Syrias humanitære krise.

«Vi oppfordrer USA til oppriktig å respektere suvereniteten, uavhengigheten og den territoriale integriteten til andre land og umiddelbart stoppe sin ulovlige militære tilstedeværelse og plyndring i Syria,» sa det kinesiske utenriksdepartementets talsperson Mao Ning under en pressekonferanse 11. mars.

«USA har utført en rekke ulovlige militære aktiviteter i Syria. I denne krisa har det ført til døden for et stort antall uskyldige sivile og en alvorlig humanitær katastrofe,» la Mao til før han ba amerikanske tjenestemenn om å oppheve sine knusende økonomiske sanksjoner mot Syria .

Beijings oppfordring kom bare to dager etter at amerikanske lovgivere stemte mot en krigsmaktsresolusjon som ba om tilbaketrekking av tropper fra Syria.

Rundt 900 amerikanske soldater er for tida utplassert i Syria. De kontrollerer nesten en tredjedel av landet og en stor del av oljefeltene. Utplasseringen deres er ulovlig i henhold til internasjonal lov da den ikke ble godkjent av regjeringa i Damaskus.

Dette er ikke første gang Beijing har fordømt Washingtons ulovlige tilstedeværelse i Syria. I januar sa det kinesiske utenriksdepartementets talsperson Wang Wenbin at Syrias energikrise og humanitære katastrofe er et resultat av at USA og dets proxy-militser plyndrer ressursene deres.

«USAs stasjonering av tropper i Syria er ulovlig. USAs smugling av olje og korn fra Syria er ulovlig. Amerikanske missilangrep mot Syria er også ulovlige, sa han da.

For et år siden signerte kinesiske og syriske tjenestemenn et Memorandum of Understanding (MoU) som ønsket Damaskus velkommen i Belt and Road Initiative (BRI).

BRI ble lansert for ni år siden og er et megainfrastrukturprosjekt som søker å bringe kapital og infrastruktur til land i Det globale sør samtidig som det dramatisk styrker sammenkoplinga av handel, finans og kultur.

Kina var blant de første nasjonene som sendte bistand til Syria etter forrige måneds ødeleggende jordskjelv da bistandsleveranser fra vest ble stoppet på grunn av de amerikanske sanksjonene.


Originalen:

China urges Washington to end ‘occupation and marauding’ of Syria

Forrige artikkelRødt og årets Nobels Fredspris
Neste artikkelEtter to doser: Sykehuset mistenkte hjerteposebetennelse, men det fikk ikke Julie vite
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.