Verdens ledende selskap for havvind melder om astronomiske tap

0
Kilde: Siemens

Det globale grønne energiselskapet Siemens Gamesa rapporterte i sitt kvartalsregnskap for fjerde kvartal 2022 at det hadde tapt svimlende 967 millioner dollar i løpet av tremånedersperioden fra oktober til desember.

Det Tyskland-baserte selskapet, som kaller seg selv som «den globale lederen innen offshore kraftproduksjon,» bemerket at vindindustrien har møtt ulike ugunstige former for motgang som har ført til negativ vekst de siste månedene og årene. Dette skriver de i sin resultatrapport for første kvartal av regnskapsåret 2023 som nylig ble utgitt. Selskapet la til at regjeringer må hjelpe industrien ytterligere for å sikre framtidig positiv vekst.

«Den negative utviklingen i servicevirksomheten vår understreker at vi har mye arbeid foran oss for å stabilisere virksomheten vår og komme tilbake til lønnsomhet,» sa Siemens Gamesa-sjef Jochen Eickholt i en uttalelse.

«Begynnelsen av regnskapsåret 2023 så en ytterligere økning i globale etterspørsel etter vindkraft for de neste ti årene, men ytterligere statlige tiltak er nødvendig for å lukke gapet mellom ambisiøse mål og faktiske installasjoner,» la selskapet til i sin uttalelse.

Etterspørsel betyr ikke kundeetterspørsel, men etterspørsel fra regjeringer som gjerne vil være «grønne».

«Statlige tiltak» betyr subsidier som igjen betyr at skattebetalerne får enda ei stor regning. Havvind har aldri vært og vil aldri bli økonomisk eller samfunnsmessig lønnsomt. Når ikke verdens fremste eksperter på området klarer det, er det lite trolig at noen andre vil gjøre det kvalitativt bedre.

Ikke ar det bærekraftig heller, og som miljøtiltak er det en katastrofe.

USA: Ordførere slår alarm om havvind etter «enestående» antall hvaldødsfall.

Forrige artikkelVil Thailand reise sak mot Pfizer og forby «vaksinene» deres
Neste artikkelKrigsdagbok del 43 – 30. desember 2022 til 5. januar 2023