The Lancet: Å være smittet av covid gir langvarig og sterk immunitet

0
Vi har et immunsystem og det kan vi styrke. / Shutterstock

I en artikkel som er publisert i det prestisjetunge medisinske tidsskriftet The Lancet legger ei gruppe forskere fram resultatene av en omfattende studie av immunitet etter covidsmitte:

Past SARS-CoV-2 infection protection against re-infection: a systematic review and meta-analysis

Studien konkluderer med blant annet følgende:

Infeksjonservervet immunitet reduserte risikoen for sykehusinnleggelse og død fra en Covid-reinfeksjon med 88 % i minst 10 måneder.

«Dette er virkelig gode nyheter, i den forstand at beskyttelse mot alvorlig sykdom og død etter infeksjon egentlig er ganske vedvarende etter 10 måneder,» sa Dr. Christopher Murray, direktøren for Institute for Health Metrics and Evaluation ved University of Washington og hovedforfatter av studien.

Studien var den største metaanalysen til dags dato for å se på immunitet etter infeksjon. Den inkluderte 65 studier fra 19 land og sammenlignet risikoen for å utvikle Covid igjen hos personer som hadde kommet seg etter infeksjoner med personer som ikke hadde blitt smittet fram til september.

Dr. Bob Wachter, leder av avdelingen for medisin ved University of California, San Francisco, sa at han ikke forventet at beskyttelsen mot infeksjon skulle være så robust som metaanalysen viste.

«Beskyttelsen mot alvorlig infeksjon, både omfanget og lengden av den på nesten ett år, er virkelig overraskende høy,» sa Wachter, som ikke deltok i denne forskningen.

Studien var finansiert av Bill & Melinda Gates Foundation, J Stanton, T Gillespie, og J og E Nordstrom.

Kommentar:

Under hele koronakampanjen fra 2020 har det vært en gjenganger å bagatellisere, snakke ned og rent ut håne alt som har å gjøre med naturlig immunitet. Mantraet har vært at bare vaksiner kan redde deg. Så viser det seg at disse «vaksinene» ikke egentlig er vaksiner, men genterapier, at de ikke beskytter mot smitte og at de kan føre til svært alvorlige vaksineskader, inkludert plutselige og uventede dødsfall. Mens altså på den andre sida viser det seg at det menneskelige immunsystemet igjen viser sin styrke.

Forrige artikkelMexicos president i spissen for en kampanje for å bryte blokaden mot Cuba
Neste artikkelNår startet flyktningestrømmen fra Ukraina?