Stans våpensendingene – forhandlinger nå!

0

Appell mot krigen i Ukraina på markering i Bergen 18. februar 2023.

Av Terje Alnes.

Det er ett år siden den russiske invasjonen. Krigen er en katastrofe for Ukraina, og vi må gjøre alt vi kan for å stoppe den. Hver dag krigen varer blir hundrevis drept. Hver dag! Hundrevis! 200.000 soldater og 50.000 sivile er allerede myrdet.

Det er altså snakk om unge ukrainske og russiske soldater, om ukrainske sivile – menn, kvinner og barn. I tillegg kommer alle de som er skadet fysisk og psykisk.

Disse myrderiene må ta slutt! Vi krever derfor at norske myndigheter skal arbeide aktivt for våpenhvile og fredsforhandlinger!

Isteden gjør regjeringen det motsatte, med Stortingets støtte sender den stadig flere og tyngre våpen til Ukraina.

Det er lett å glemme at for bare ett år siden var alle partiermot å sende norske våpen til krigssoner. For ett år siden var det altså allmenn enighet om et forbud mot å sende norske våpen til pågående kriger, fordi vi ikke ville helle bensin på bålet.

Det sier alt om hvor langt vi har flyttet oss, og hvor militariserte vi har blitt i hodene våre på svært kort tid.
Vi indoktrineres til å tro på og akseptere at det kun finnes en militær løsning.

Det er skremmende å høre utenriksminister Anniken Huitfeldt uttale at «krigen skal vinnes på slagmarken». Hvor mange hundretusenvis av liv vil Huitfeldt ofre?

Jens Stoltenbergs sier at «våpen er veien til fred» og blir applaudert, som om det er et gullkorn. Det er altså mangel på våpen som har vært problemet! Budskapet er nå at «krig fører til fred». Sannhetsministeriet fra George Orwells «1984» ville vært stolte.

Men i går kom selveste forsvarssjef Eirik Kristoffersen med en sensasjonell uttalelse. I motsetning til hva vi blir indoktrinert til å tro så sier han at han ikke tror på en militær løsning på krigen. Han sier faktisk Anniken Huitfeldt og Jens Stoltenberg og krigspropagandaen i pressen midt imot!

Situasjonen nå er at frontene har vært fastfrosset i månedsvis. Det er lett å trekke paralleller til stillingskrigen i 1. verdenskrig, der hundretusenvis av soldater ble ofret.

I Tyskland har over 500.000 mennesker I LØPET AV DEN SISTE UKA undertegnet et opprop for umiddelbare fredsforhandlinger. I morgen holdes et stort anti-krigs rally i Washington D.C hvor et hovedkrav er våpenhvile og fredsforhandlinger.

Internasjonalt er holdningen en helt annen enn i Norge.

Statsledere som Lula da Silva i Brasil og López Obrador i Mexico har begge tilbudt seg å stille som fredsmeklere for å få slutt på krigen. Det store flertall av verdens land sender IKKE våpen for å forlenge krigen.

Vi gjentar: Disse myrderiene må ta slutt!

STANS VÅPENSENDINGENE – FORHANDLINGER NÅ!


Denne talen ble først publisert på Spartakus.

Forrige artikkelAutoimmune tilstander? Smerter, slapp, deppa, sliten? Råd finnes!
Neste artikkelEuropas nest største industriland kneler under vekten av energikostnadene