Seymour Hersh: Presidenten må stilles til ansvar

0
Seymour Hersh

I sitt første intervju etter at han publiserte sin bombe av en artikkel, sa den undersøkende journalisten Seymour Hersh at det var «ikke en vanskelig historie å finne» og at det var åpenbart at NATO var involvert i Nord Stream-angrepet. Hersh var overrasket over kollegene sine, som «ikke ser ut til å ha noen på innsida».

Les: Hvordan USA og Norge sprengte Nord Stream rørledningene

«Jeg så at tyskerne begynner å takle denne historien,» sa programleder Gary Brecher i Radio War Nerd.

«Vil du kalle det de gjør å takle?» sa Hersh.

I løpet av «alle intrigene sine», siterte Brecher Hershs kilde, «sa noen ansatte i CIA og utenriksdepartementet: ‘Ikke gjør dette. Det er dumt og vil være et politisk mareritt hvis det kommer ut.’»

«Er det ikke utrolig dumt?» spurte Brecher.

«Men de så det ikke på den måten,» sa Hersh. «De så gassen komme fra Russland. Russland hadde rørledninger som leverte gass til Tyskland, veldig billig, så mye at noen av de tyske selskapene solgte (gassen) videre med fortjeneste.»

Nord Stream var eid av Gazprom «kontrollert av oligarker som respekterer Putin. Men 49 % var (eid av) fire forskjellige europeiske selskaper, som solgte gass nedstrøms over hele Europa. Så du hadde en enorm kilde til billig gass for Europa. Tyskland er et ekte kraftsenter, med Mercedes og BASF, det største kjemiske selskapet i verden. De suger til seg gass.»

Biden vil ha denne krigen

«Og så frykten var…» sa Hersh, «Biden vil ha denne krigen. Ikke spør meg hvorfor presidenter vil ha krig. Jeg tror det er bra for oppslutningen deres. Men Biden var veldig stor på det … å vise at vi kan stå opp mot Russland … med ukrainske soldater. Det fungerer bra politisk også i USA.»

Biden «så gassen som et våpen», sa Hersh. «Så lenge Russland solgte så mye gass, trodde de Russland ville benytte den som våpen hvis det ble krig.» Planlegginga begynte før krigen, sa Hersh.

På en pressekonferanse med Tysklands kansler Olaf Scholz 7. februar 2022 sa Biden at hvis Russland invaderte Ukraina, «vil det ikke lenger finnes noen Nord Stream 2». Presset for å forklare hvordan, holdt Biden fast: «Vi vil – jeg lover deg – vi vil være i stand til å gjøre det.»

27. januar 2022 sa utenriksdepartementets visestatssekretær for politiske anliggender Victoria Nuland at «Når det gjelder Nord Stream 2, fortsetter vi å ha veldig sterke og klare samtaler med våre tyske allierte, og jeg vil være tydelig med deg i dag . Hvis Russland invaderer Ukraina, på en eller annen måte, vil ikke Nord Stream 2 fortsette… vi har hatt omfattende konsultasjoner på alle nivåer med våre tyske allierte. Jeg skal ikke gå inn på detaljene her i dag, men vi vil samarbeide med Tyskland for å sikre at rørledningen stanses.'»

26. januar 2022 sa talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet, Ned Price, til NPR :

«Jeg vil være veldig tydelig: Hvis Russland invaderer Ukraina, på en eller annen måte, vil ikke Nord Stream 2 fortsette. Jeg skal ikke gå inn på detaljene. Vi vil samarbeide med Tyskland for å sikre at den ikke fortsetter.»

«Det kalles en trussel,» sa Hersh. «Folk spør meg: ‘Hvordan fant du denne historien?’ En venn av meg sa det slik: ‘Du er en ekspert på å dekonstruere det åpenbare.’ Hva annet var det?»

«Spesielt de tyske avisene er veldig ubehagelige mot meg,» sa Hersh. «New York Times og Washington Post ignorerer meg.» Mainstream media vil at Hersh skal avsløre kildens navn og «få ham i fengsel,» sa Hersh. «Noe som ville avslutte karrieren min. Jeg har gjort dette i 50 år… Jeg beskytter folk. Jeg har en kilde. Jeg tar skytset, men det er jobben min. Men det er deres jobb å forstå virksomheten litt bedre,” sa Hersh.

«De forstår virksomheten i New York Times og Washington Post, » sa Hersh.

«Problemet er at det hele har blitt kjipere. For nå tror New York Times og Washington Post en navngitt kilde kan være en pressemann, en pressesekretær, som hvisker noe til dem på siden. Jeg vet ikke, de ser ikke ut til å ha noen inne,» sa Hersh.

Dekningen av Ukrainakrigen, «sammenlignet med det jeg hører fra vennene mine, som har tilgang til informasjonen… Den krigen jeg vet om er ikke krigen du leser om,» sa Hersh.

I Tyskland har BASF stengt fabrikker og «snakker med Kina om å flytte anlegg dit, sa Hersh. Å lamme den tyske økonomien var å «skyte av venstre fot uten noen som helst grunn,» understreket Hersh. «Det er ufattelig dumt. Er det kriminelt? Det er utvilsomt en fantastisk grad av dumhet i Det hvite hus og fra presidentens side. Det er bare forbanna dumt.»

«Du må spørre deg selv, hva er det med presidenter? Hvorfor liker de krig så mye? (Kanskje) fordi det er politisk nyttig, sa Hersh. «Det er kolossalt ille. Det finnes ingen unnskyldning for det.»

«Det hvite hus har New York Times, Washington Post, MSN og CNN som fronter for seg,» sa Hersh. «Fienden er Fox News. Den eneste reporteren som ringte meg fra en TV-stasjon … var Tucker Carlson.”

«Han er en smart fyr. Jeg ville ikke delta i showet hans,» sa Hersh om Carlson, «men han har har hatt dødsens rett når det gjelder krigen i Ukraina».

Nord Stream-historien «forbløffet meg fordi det var en så åpenbar historie,» sa Hersh. – Russerne gjorde det ikke. Og hvis russerne ikke gjorde det, hvilket land i NATO (gjorde det?)… Jeg spøkte med en venn: Kanskje Makedonia gjorde det. Er de i NATO?»

«Det er ikke engang en vanskelig historie å forstå,» sa Hersh. «USAs president, visestatssekretæren sa begge at de kom til å gjøre det. Og de gjorde det.»

Utenriksminister Antony Blinken «innen en måned etter hendelsen holdt han en tale der han snakket om å stoppe Russland fra å bruke olje og gass som våpen … Han var tydeligvis blant menneskene som visste hva som skjedde.»

«New York Times har mange fantastiske reportere, men når det kommer til denne typen rapportering, undervurderer de det amerikanske folket. Vi er klare til å innse at presidenten gjorde dette, sa Hersh. «Man må holde presidenten til ansvar.»

Hersh står ved historien sin mens han insisterer på å beskytte kildene sine, samtidig som han antyder at de kan kan være tilknyttet rørledningsindustrien: «Den eneste tingen regjeringen er flink til, er å spore opp folk.»

«Dette er ikke en vanskelig historie å finne fram til,» sa Hersh. «Det er noe som heter rørledningsindustrien – amerikanske selskaper. De bygger rørledninger rundt om i verden. De vet hva som skjedde.»

Angående medieangrepet på ham fra statsfinansierte mediekilder som Bellingcat , sa Hersh: «Jeg kan ikke bry meg om Bellingcat . Når du kommer til et visst nivå med etterretningsmiljøet, får du vite hvem som er hvem. Jeg kan ikke bekymre meg for det.»

Glenn Greenwald har pekt på at Bellingcat er finansiert av National Endwoment for Democracy, som er grunnlagt av CIA og utenriksdepartementet.

Les: Greenwald on Nord Stream: “You Have to Spread Lies on Behalf of the CIA to Get Ahead in Journalism”


Kommentar: Også Jonas Gahr Støre må stilles til ansvar

Hadde det eksistert en opposisjon på Stortinget med ryggrad og integritet burde den etter dette naturligvis også kalt statsministeren inn på teppet og grillet ham om hva som har vært Norges rolle. Og statsadvokaten burde ha satt i gang egen granskning. Hvis Hersh har rett om Norges rolle så har vi utført en krigshandling både mot Tyskland og Russland.

Red.

Forrige artikkelNorsk Folkehjelps innsamling til jordskjelvofre i Syria går til al-Qaida
Neste artikkelI Syria smuldrer Vestens humanitære krav til støv