Flydata bekrefter: Militærfly utenfor Bornholm den natta Nord Stream ble sprengt

0
Deler av den merkelige flytrafikken rundt Bornholm tidlig på morgenen 26. september. En Boeing P-8 Poseidon, til høyre i bildet, skal ha blitt brukt av USA og Norge for å frigjøre en såkalt sonarbøye i området.

Det kommer stadig nye biter i det puslespillet som bekrefter den historien Seymour Hersh har fortalt på bakgrunn av anonyme kilder: Hvordan USA og Norge sprengte Nord Stream rørledningene. Vi gjengir her en artikkel fra Nya Dagbladet som bekrefter informasjon vi også har fått fra andre kilder. Norges første Poseidon 8 landet på Evenes 24. februar 2022. – Red.


Av Isaac Boman

Et P8 Poseidon-militærfly fløy over Nord Stream-gassrørledningene den natta de ble sprengt. Det fremgår av opplysninger fra en flydataanalytiker som tidligere har gjort oppmerksom på den merkelige flyvningen til et fly som kommer over Bornholm fra norsk luftrom.

Informasjonen bekrefter bildet journalist Seymour Hersh har formidlet om at USA og Norge gjennomførte en militærflyging for å detonere tidligere plantede sprengladninger ved å slippe sonarbøyer i vannet.

Med henvisning til en intern kilde har Hersh uttalt at C4-sprengladninger ble utplassert under en NATO-øvelse i Østersjøen i juni, for senere å bli utløst av en sonarbøye som kunne slippes fra et fly. Ifølge kilden skal et militærfly av typen Boeing P-8 Poseidon ha sluppet bøyen 26. september og et par timer senere skal minene ha eksplodert.

Ut fra flydata kan det bekreftes at det faktisk var et fly som fløy over gasslinjene den kvelden, ifølge kanalen Monkey Werx, som sporer og rapporterer om flytrafikken. Flyet kan også bekreftes å være en Boeing P-8 Poseidon, som samtidig har en «utskiftbar» kode som gjør det umulig å spore det kontinuerlig.

Ifølge flytrafikkdataene kommer flyet over Danmark fra norsk luftrom og fyller deretter drivstoff i Polen i 7500 meters høyde. Flyet dykker så ned til 3000 meters høyde utenfor Bornholm, over regionen rundt Nord Stream, hvor det flyr i en sløyfe og et uregelmessig mønster, hvoretter flyet returnerer i retning Norge.

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

Forrige artikkelHvordan sprenge en rørledning
Neste artikkelKrigsdagbok del 45 – 15. til 20. januar til 2023
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.