Fascistisk terror i Ukraina med vilkårlig gatejustis

0
Eksempel på fascistisk gatejustis i Ukraina.

«Publikum liker ideen om rask straff som unngår langvarige juridiske prosedyrer,» sier Vasyl Vovk, pensjonert advokat og generalmajor i Ukrainas statssikkerhetstjeneste (SBU) til den ukrainske avisa Kyiv Post.

Med endringen i ledelsen av Twitter begynner flere og flere eksempler å dukke opp på en bestemt form for straff, som innebærer å tape fast folk til gateskilt og lyktestolper, kneble dem og noen ganger ta av dem klærne og slå dem, skriver ZeroHedge.

Pro-ukrainske medier innrømmer åpent at denne praksisen eksisterer, sjøl om de prøver å antyde at den offentlige ydmykelsen blir utført av tilfeldige anonyme «vigilantes». Det er imidlertid videoer som viser det som ser ut til å være ukrainske soldater og andre som bærer identifiserende armbånd deltar i disse angrepene. Det er vanskelig å si hvilke forbrytelser ofrene angivelig har begått. Og ikke overraskende forsvarer ukrainske medier handlingene, og sammenligner dem med å «henge en butikktyvs bilde på en skamvegg» i en butikk.

Anklager som fører til offentlig ydmykelse inkluderer plyndring og tyveri, men anklager er ikke bevis. I mange tilfeller har det blitt gjennomført straff mot menn som ikke ønsker å bli innkalt til krigen. I noen situasjoner blir menn som kun jobbet i Ukraina under midlertidig statsborgerskap, beordret til fronten. Ryktene florerer om at myndighetene jakter på menn i stridsdyktig alder i gatene og avhører dem. Straffen er rask hvis de ikke har en jobb som er oppført som avgjørende for krigsinnsatsen.

Men den offentlige ydmykelsestaktikken er ikke bare for unge menn som slipper unna krig. Noen blir straffet bare for å selge alkohol. Andre blir straffet for å kritisere Ukraina på sosiale medier, noe som kalles «samarbeid» med Russland. Noen er bare barn.

Disse menneskene kan imidlertid være blant de «heldige». Det amerikanske utenriksdepartementets rapporter i 2020 dokumenterer et bredt spekter av menneskerettighetsbrudd fra den ukrainske regjeringen før krigen ble utløst og NATO prioriterte Ukrainas image.

US State Department (2020): Brudd på menneskerettighetene i Ukraina

Vi siterer fra 2020 Country Reports on Human Rights Practices: Ukraine

Viktige menneskerettighetsspørsmål inkluderte: ulovlig eller vilkårlig drap; tortur og tilfeller av grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff av fanger av politipersonell; tøffe og livstruende forhold i fengsler og interneringssentre; vilkårlig arrestasjon eller forvaring; alvorlige problemer med uavhengigheten til rettsvesenet; overgrep i den Russlandledede konflikten i Donbas, inkludert fysisk mishandling av sivile og medlemmer av væpnede grupper holdt i interneringsanlegg; alvorlige restriksjoner på ytringsfrihet, pressen og internett, inkludert vold, trusler om vold eller uberettigede arrestasjoner eller rettsforfølgelser mot journalister, sensur og blokkering av nettsteder; avvisning av flyktninger; alvorlige korrupsjonshandlinger; mangel på etterforskning av og ansvarlighet for vold mot kvinner; vold eller trusler om vold motivert av antisemittisme; forbrytelser som involverer vold eller trusler om vold rettet mot personer med nedsatt funksjonsevne, medlemmer av etniske minoritetsgrupper og lesbiske, homofile, bifile, transpersoner eller interseksuelle personer; og eksistensen av de verste formene for barnearbeid.

Regjeringen har generelt unnlatt å ta tilstrekkelige skritt for å straffeforfølge eller straffe de fleste tjenestemenn som begikk overgrep, noe som resulterte i et klima av straffrihet. Menneskerettighetsgrupper og FN bemerket betydelige mangler i etterforskningen av påståtte menneskerettighetsbrudd begått av regjeringens sikkerhetsstyrker.

Vi har med vilje utelatt bilder av de groveste tilfellene av denne typen vold som er dokumentert.

Denne typen gatejustis var utbredt i Nazi-Tyskland og som kjent også i middelalderen i form av blant annet gapestokker.

Synes våre hjemlige Ukraina-entusiaster at dette er greit?

Forrige artikkelTre millioner flere uføre i USA etter «vaksinene»
Neste artikkelVil de folkevalgte avvikle rettsstaten?