Er du klar for «Gjennomsiktig Hjerne» og AI som leser tankene dine?

0
Er du klar for "gjennomsiktig hjerne"? Fra World Economic Forum 2023.

Ikke-valgte og anonyme herskere i det nye universet er i full gang med å designe hvem vi og våre fremtidige barn og barnebarn skal være som mennesker. En frihetsberøvelse totalt under radaren.

Av Susanne Heart.

Susanne Heart

Det er mye som diskuteres og planlegges blant verdens rikeste mennesker i Davos hvert år som vi “vanlige” mennesker ikke får med oss. Mange av oss er mer opptatt av “brød og sirkus”. Men det kan fort vise seg å ikke lønne seg. Hvis vi ikke følger med. Vår frihet står på spill som aldri før. Selve vår menneskelighet.

Artikkelen under er skrevet av Igor Chudov og tar for seg et seminar som skjedde i regi av WEF (Verdens Økonomiske Forum) i januar 2023.

La oss ta dette dypt innover oss og innse realitetene. Deretter la oss samles i for eksempel Folkestyret og ta makten tilbake til folket. Det haster!


Skrevet av: Igor Chudov (oversatt til norsk via google)

Er du klar for «Gjennomsiktig Hjerne» og AI som leser tankene dine?

WEFs årsmøte i Davos holdt et veldig viktig og spennende seminar som diskuterte «Brain Transparency» eller gjennomsiktig hjerne. Det ble snakket om teknologi som tillater skanning av den menneskelige hjernen via bærbare enheter (ingen elektroder nødvendig). Slike skanninger lar AI-aktiverte datamaskiner (kunstig intelligens) lese og tolke brukerens sinnstilstand ved å umiddelbart forstå hjernebølgene som registreres.

Enhetene de diskuterte finnes allerede.

Kunstig intelligens-systemer sammen med slike enheter gir stor innsikt i den mentale og emosjonelle tilstanden til brukeren.

Bildet over viser en kvinnelig arbeider som har amorøse tanker om en ny mannlig kollega (02:02 i videoen). En bærbar øretelefon som skanner hjernen varsler umiddelbart selskapets kontor om slike forbudte tanker, som kan svekke produktiviteten hennes. Meldingen «KONTOR-INTERNE ROMANSERER ER STRENGT FORBUDT” dukker umiddelbart opp på skjermen hennes, og bringer henne tilbake til en produktiv tankegang og minner henne på hvem sjefen er.

En tegneserieaktig illustrasjon her:

WEF-programlederen, Nita A. Farahany, beskriver ikke fremtidens teknologi. Hun forklarer klokken 03:30 at alle de ovennevnte egenskapene allerede eksisterer og utvikler seg raskt.

Dette er fremtiden som allerede har kommet. Alt i den videoen du nettopp så, er basert på teknologi som allerede er i bruk. Kunstig intelligens har muliggjort fremskritt innen dekoding av hjerneaktivitet som vi aldri før trodde var mulig.

Du har hørt mye om AI de siste årene, her i Davos har det vært et hett tema. Men jeg vil snakke om kunstig intelligens på en annen måte, gjennom evnen til å dekode hjernebølgeaktivitet. Alt du tenker og alt du føler er bare data. Data, som i store mønstre, kan dekodes ved hjelp av kunstig intelligens.

Tenk på dette: den gjennomsnittlige personen tenker tusenvis av tanker hver dag. Når en tanke tar form, (en matematisk beregning, du er glad, du er trøtt, du er sulten), skyter nevroner i hjernen din, i bittesmå elektriske utladninger. En spesiell tanke krever hundretusenvis av nevroner som skyter i karakteristiske mønstre som kan dekodes med elektroencefalografi og AI-drevne enheter.

De bærbare tankelese-enhetene Nita diskuterer ser ikke rare eller uhåndterlige ut. Jeg satte to av dem sammen i ett bilde for enkelhets skyld.

Nærmere slutten av videoen snakker hun om hvor viktig det er å «bevare sikkerhetstiltak.» Men legg merke til hvordan Nita ler (27:30 ut i seminaret) da moderatoren sier «Alle administrerende direktører vil bruke denne teknologien fullstendig ansvarlig.»

Hun vet hvor latterlig det er å tenke på at denne teknologien skal brukes ansvarlig. Jeg trenger ikke en AI-hjernebølgeskanner for å se hvor latterlig bemerkningen om «ansvarlig bruk» er for henne!

Metaverse (Facebook) investerer tungt i hjerneskanning

Nita rapporterer (6:10) at Facebook og teknologiselskaper «investerer tungt i disse enhetene».

Big Tech forventer at vi gir opp tastaturer og datamus.

I nær fremtid vil disse [hjerneskannings]-enhetene være den primære måten vi samhandler med resten av teknologien vår.

Tenk på dette et øyeblikk. Du må bruke en hjerneskanner for å integrere med Big Techs nye skinnende dingser (som sannsynligvis vil bli levert gratis). Skanneren vil sende hjernebølgeaktiviteten din til Big Techs AI-motorer. AI er for krevende for å bli plassert i et nettbrett eller en telefon, så hjernebølgene dine vil bli samlet inn sentralt av Facebook eller et annet Big Tech-selskap.

Mens du er i Metaverses virtuelle virkelighet eller gjør noe annet ved hjelp av hjerneskannerens menneskelige grensesnitt, kan tilfeldige tanker komme inn i hodet ditt. Kanskje du et øyeblikk ønsker å kjøpe deg en behagelig pute?

Hjerneskanneren ville formidle denne tanken til AI. AI ville dekode den og vise deg relevante annonser, kanskje FØR tankeprosessen til og med var fullført!

Mulighetene for overgrep er uendelige. For eksempel, la oss si at en våken designer av en slik AI, eller en byråkrat for «disinformation governance board», ville bestemme at de må stoppe folk fra å tenke klimaendringer-fornektende tanker. (Bare et eksempel.)

I så fall, så snart tankene mine vandrer fra Zuckerbergs fantasiland og begynner å vende seg mot skeptiske meninger om klimaendringer, vil AI proaktivt vise meg en attraktiv, lettkledd person, en søt katt eller en annen distraksjon for å forstyrre tankeutviklingen.

Klokken 21:37 diskuterer Nita hjernebølgeforstyrrelser og hvordan det kan oppnås, noe som bekrefter en slik mulighet.

Dette er tinnfoliehatt materiale

WEF-diskusjonen fremsnakker menneskelig uavhengighet og til og med brukes begrepet «kognitiv frihet». Dette er imidlertid bare en slags forføring for å skjule de store planene som ligger bak.

Nita ser for seg en fremtid der vi alle vil bli tvunget til å bruke hjerneskannere hvis vi skal tjene til livets opphold (13:10):

Hva om det ikke er noe sted å gå? Hva om overvåkingen er allestedsnærværende? … at overvåking er en del av hverdagen vår.

Det blir ingen «kognitiv frihet» uten en gjennomsiktig AI. Den AI-en vi her snakker om er drevet av gigantiske selskaper styrt av en rekke “komiteer”. Den gir folk en virtuell virkelighet programmert for å hente ut maksimale inntekter og utøve maksimal innflytelse.

Disse AI-motorene vil uunngåelig bli programmert for å påvirke vår tenkning på måter langt utenfor det kommersielle området. Da vil nok de fleste la seg styre av disse anonyme, uansvarlige og ekstremt mektige designene innen menneskelig adferdspsykologi.

Begrepet «kognitiv frihet» høres attraktivt ut, men vi må erkjenne at alles bevissthet er formet av samfunnene og miljøene vi lever i. Tanker og paradigmer brukt av en bonde fra 1300-tallet som aldri gikk utenfor landsbyen sin, er helt forskjellige fra tankene til en moderne vitenskapsmann. Vi absorberer informasjon og oppfatninger fra utsiden.

Et barn født av veldig liberale foreldre kan tenke annerledes enn et annet barn som vokser opp i en konservativ familie. Og likevel, som de fleste vet, kan foreldre bare påvirke barna sine til en viss grad. Barn vokser ofte opp med andre oppfatninger enn foreldrenes.

Oppdragelsen, reklamen og propagandaen som vi alle opplever rundt oss former oss mye, men er vanskelige å peke på. Derfor er «kognitiv frihet» mer en retning enn et svart-hvitt-begrep.

Men gjennom introduksjonen av AI som registrerer hjernebølgene til millioner av mennesker og påvirker dem, vil «kognitiv frihet» til slutt være en vits.

La meg forklare hvorfor.

Tidligere kunne et barn som vokste opp i en konservativ familie tenke liberale tanker i sinnets privatliv, uten at foreldrene visste eller avbrøt tankeprosessen. Slik utvikler barn seg til voksne som kan tenke selvstendig.

Vil et fremtidig barn, som vokser opp med en hjernebølgeskanner og fordypet i en virtuell virkelighet, bli fullstendig formet av det AI-drevne metaverset?

Kan du forestille deg Sokrates, avbildet nedenfor, iført en hjerneskannende dings og fordypet i AI-generert virtuell virkelighet? Ville han noen gang blitt Sokrates slik vi kjenner ham hvis ikke for hans evne til å tenke uten avbrudd?

Har et vanlig menneske en sjanse til å motstå en hjerneskannende AI-motor like kraftig som millioner av menneskelige hjerner og trent på et gigantisk «menneskelig datasett»? Er det noen mulighet for at en gutt eller jente, som vokser opp i en virtuell virkelighet formet av disse systemene, kan utvikle selvstendig tenkning? Ikke etter min mening.

En slik fremtid kan virke attraktiv for noen. Tilhengerne kan kalle det «å gjøre folk bedre ved å lære dem gode ting,» men de «gode tingene» blir da i forhold til designernes verdier.

En forutinntatt (og verdi-programmert) AI ser ut til å være “det riktige” allerede:

Kall meg gjerne gammeldags, men jeg er redd for at slike systemer overlater vår menneskelighet til anonyme tanke-designere og reduserer vår menneskelige individualitet til nesten ingenting. Og hvis mennesker ikke lenger er genuint individuelle, men programmert av den samme virtuell virkeligheten, er vi da blitt til en slags forbruksvare?

Hjernebølgeskanning er i ferd med å bli mainstream. WEF elsker det. Dens bruk diskuteres på globale samlinger av de mest innflytelsesrike menneskene.

Så tinnfolie-hatter, som ofte blir brukt for å beskrive de galneste konspirasjonsteoretikere, kan snart bli nødvendig for oss alle for å sikre den «kognitive friheten» som Nita Farahany fremsnakker. Selv Sokrates, hvis han var i live, kunne følt seg tvunget til å ta på seg en. Så absurd!

Gjenfortellingen av WEF-videoen høres kanskje helt sprø ut men er faktisk hentet fra selve WEF-presentasjonen. Alt jeg tar opp kommer fra én enkelt WEF-video.

Hjernebølgeskannerne utvikles kommersielt og vil snart bli brukt til å trekke ut billioner av dollar fra meg, deg og barna våre.

De vil også bli brukt til å «designe menneskehetens fremtidige generasjoner» etter ønsker og maler laget av uansvarlige, ikke-valgte og anonyme herskere i det nye universet.

Er det fremtiden vi ønsker oss?


Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Susanne Heart.

Forrige artikkelDe militære har drept over 60 mennesker i Peru, men klarer ikke å stanse opprøret
Neste artikkelOm å forstå Ukraina – fortellingens triumf (2)