Vestlig opptrapping truer med å utvide tredje verdenskrig

0

Ønsker vi åpen konflikt mellom Russland og NATO?

Av Larry Johnson, tidligere CIA-analytiker.

Larry Johnson

Tredje verdenskrig har startet. Jeg håper at flere amerikanere begynner å forstå at krigen i Ukraina ikke er en kamp mellom styrkene til Kiev og styrkene til Moskva. Ukraina er bare en stedfortreder. Russland kjemper mot NATO og i Russland er det full forståelse om dette. Russland innser at de står overfor en eksistensiell trussel og oppfører seg deretter. Det ser ut til at de fleste vestlige ledere tror Russland bløffer, og hvis de blir møtt med nok internasjonalt press, vil de trekke seg tilbake. Det er den slags dumhet som gjør en global krig til en truende mulighet.

Frem til dette punktet har Russland begrenset sin militære respons til å treffe ukrainske mål og engasjere ukrainske og utenlandske leiesoldater på slagmarken. Men nylige beslutninger fra USA og NATO-land om å sende flere våpen og kjøretøy til Ukraina i et desperat forsøk på å avverge Ukrainas nederlag på slagmarken, risikerer en dramatisk utvidelse av konflikten utenfor Ukrainas grenser.

Som Helmholtz Smith bemerker i sitt siste innlegg, prøver USA og Europa å skaffe Ukraina et nytt parti med våpen og kjøretøy (og tømmer sine egne ressurser i prosessen). Det henger en duft av desperasjon over tiltaket og Russlands fremgang i Donbas forverrer frykten deres. Jeg tror Putin og hans team av militære ledere forstår nøyaktig hva som står på spill og tar svært synlige skritt for å vise at de forbereder seg på det verste. Radioprogrammet Hal Turner la ut denne overskriften i dag:

Russia Installing “PANTSIR-S” Air Defenses on Roofs of MoD and Gov’t Buildings in Moscow

Russland installerer «PANTSIR-S» luftforsvar på takene til MoD og Gov’t-bygninger i Moskva

PANTSIR er et overflate-til-luft-missil og anti-luft-artillerisystem. Russland har flere modeller, med PANTSIR SM det mest kapable utplasserte systemet i inventaret. Russland er forberedt på muligheten for at Ukraina, med oppmuntring fra USA og NATO, vil sette i gang et angrep på Moskva med raketter eller droner levert av Vesten. Hvis det skjer, vil det være et forferdelig vannskille for en eskalering i denne krigen.

PANTSIR-S-1

Hvis eller når et amerikansk eller europeisk våpen treffer et mål på Krim eller Moskva, vil Russland vri den militære spiralen opp noen trinn og vil sannsynligvis gå etter amerikanske eller europeiske mål i Ukraina. Avhengig av alvorlighetsgraden av angrepet, tror jeg at Russland vil være klar til å angripe baser i Polen eller Tyskland som brukes til å trene ukrainske styrker. Før de gjør det, tror jeg imidlertid at de vil stenge ambassadene i DC, London og Tyskland og sørge for at Vesten ikke kan ta Russlands diplomater og etterretningsoffiserer som gisler. I verste fall rammer vi Moskva og Moskva rammer DC. Dette kan komme ut av kontroll veldig raskt.

Jeg prøver ikke å skremme deg, men måten Vesten reagerer på er ikke rasjonell og er absolutt ikke basert på noen strategisk visjon. Russland innser tydelig at dette er en varm krig. Vesten arbeider fortsatt under villfarelsen om at USA og NATO ikke er stridende. Nei, de gir bare verktøyene, etterretningen og planleggingen som Ukraina trenger for å drepe russere. Hvis dette var en drapssak, kan USA og NATO bli siktet som medskyldig.

Jeg vil spørre de politikerne og forståsegpåerne i Washington, DC som agiterer for å helle flere våpen inn i Ukraina hvordan USA ville reagert hvis Russland bevæpnet meksikanske narkotikakarteller med våpen som drepte amerikanske borgere? Du vet svaret. Den amerikanske offentligheten ville hyle av raseri og kreve gjengjeldelse.

Hvis du tror at russere, hvis historie er skrevet i blodet til århundrer med inntrengere, ikke bryr seg om trusselen som NATO utgjør på sin vestlige grense, så vet du ingenting om Russlands utholdenhet til å slå tilbake slike trusler. Dette er veldig farlige tider.


Originalens tittel:

Western Escalation Threatens to Widen World War III

Oversatt til norsk av Derimot.no.

Forrige artikkelKinas økonomi er på vei oppover
Neste artikkelDen «vestlige, siviliserte verdens» covid19-håndtering har også gitt flere dødsfall enn tidligere
Larry C. Johnson er en veteran fra CIA og utenriksdepartementets kontor for bekjempelse av terrorisme. Han er grunnlegger og administrerende partner av BERG Associates, som ble etablert i 1998. Larry drev opplæring for USAs spesialstyrker i 24 år. Han har blitt utskjelt av både høyre og venstre.