USA og NATO ser ut til å være fast bestemt på å starte krig med Russland

0
USAs Abrams tank. Foto: US Army
Larry Johnson

Av Larry Johnson, 25. januar, 2023

La meg gi deg et scenario. USAs militære okkuperer Irak og prøver å knuse et islamsk opprør. Vi oppdager da at Iran gir våpen, kjøretøy og eksplosiver til de islamske opprørerne. Tror du USA vil se det som casus belli, et grunnlag for krig, til å gjengjelde mot Iran? Du kan vedde ræva di på at Washington så dette som en krigshandling mot USA. George W. Bush-administrasjonen begynte å gi finansiering og støtte til en terroristgruppe i Iran, MEK, og trappet opp sin fordømmelse av Iran som en terroriststat.

Så hvorfor, i de tilregneliges verden, tror USA og NATO at de kan sende avanserte våpen til Ukraina med det formål å drepe russere? Hvis vi bruker prinsippet USA fulgte i Irak, er Russland i sin fulle rett til å behandle USA og NATO som tilhengere av terrorisme. Dette er prinsippet om at «Det som er bra for gåsa, er bra for gassen.»

M1A2 Abrams

Dagens begivenheter i media er at USA og Tyskland kunngjorde at de skulle sende stridsvogner, henholdsvis M1 Abram og Leopard 2, til Ukraina. Men disse stridsvognene kommer ikke med det første. Tyskerne kan kanskje levere Leopard 2 til Kiev innen utgangen av mars, men det betyr ikke at de er klare for slagmarken. Den amerikanske hæren krever at et potensielt besetningsmedlem på en tank gjennomgår 22 ukers trening (det vil si fem og en halv måned). Selv med den treningen under beltet, trenger det nye tankmannskapet minst to måneder til med enhetstrening for å lære å kjempe med tanken i et kompani, det er 14 stridsvogner i et amerikansk hærkompani og i en bataljon er det 3 stridsvognkompanier.

Det er ikke noe sted i Ukraina hvor stridsvogntreningen kan gjøres, som er utenfor rekkevidden til Russlands missiler. Det betyr at de ukrainske soldatene som skal trenes til å operere disse stridsvognene vil være borte fra Ukraina i minst seks måneder, om ikke lenger. Dagens kunngjøring betyr at M1 Abram og Leopard 2 ikke kan brukes i kamp i Ukraina før september, med mindre de blir bemannet av trente NATO-soldater.

Joe Biden insisterer på at dette bare er en gest for å hjelpe Ukraina med å forsvare seg og at det ikke er en trussel mot Russland. For en tullete vrangforestilling! Fortell det til en russisk soldat eller stridsvogn som står overfor en NATO levert tanks med en NATO-besetning inni.

Tilsynelatende fikk ikke tyskerne beskjed om at dette ikke er en trussel mot Russland. Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock sa at Europa er i krig med Russland:

«Men det viktigste er at vi ikke spiller skylde på spillet [i Europa] fordi vi kjemper en krig mot Russland, og ikke mot hverandre.»

https://t.me/sonar_21/395

Baerbocks erklæring om at «vi kjemper en krig mot Russland», gir Moskva den folkerettslige juridiske begrunnelsen for å angripe basene for tankstrening i Polen, Tyskland og USA. Jeg tror ikke at Russland kommer til å gjøre noe forhastet. De har tid til å planlegge og vurdere alternativer.

Det som virkelig er forbausende er at USA og dets NATO-allierte snakker så åpent om hva de gjør. Normalt vil et land som vurderer krig eller eskalere en krig, skjule hva de gjør til et angrep eller en kampanje er lansert. Ditto for bedrag og avledningsmanøvrer. NATO-gjengen unngår disse prinsippene og er mer fokusert på å spille PR-spillet, for eksempel late som om du gjør noe meningsfylt som kan endre det strategiske bildet på bakken for Ukraina. Hvis Las Vegas eller bookmakerne i London leter etter et nytt veddemål for å tiltrekke seg spillere, vil de kanskje tilby en sjanse til å satse på hvor lenge en M1 Abrams eller Leopard 2 vil overleve på bakken i Ukraina. Jeg vil setter pengene mine på to dager. Hva tror du?

Hvis vi fortsetter på denne kursen, vil øyeblikket komme når Russland bestemmer seg for å stenge sine diplomatiske stasjoner i USA og Europa. Hvis det skjer, vil krigen i Ukraina utvides til andre land. En fryktelig mulighet.

Brian Berletic gir en utmerket drøfting om dette problemet:

YouTube player

Et siste viktig poeng. USA har ikke lenger muligheten til å produsere flere M1 Abrams-stridsvogner i noen meningsfull mengde:

Den amerikanske hæren planla å avslutte produksjonen ved Lima Army Tank Plant fra 2013 til 2016 i et forsøk på å spare over 1 milliard dollar; det ville bli startet på nytt i 2017 for å oppgradere eksisterende stridsvogner. General Dynamics Land Systems (GDLS), som driver fabrikken, motsatte seg flyttingen og hevdet at suspensjon av driften ville øke langsiktige kostnader og redusere fleksibiliteten.[61][62] Nærmere bestemt estimerte GDLS at stenging av anlegget ville koste $ 380 millioner og omstart av produksjonen ville koste $ 1,3 milliarder.[63]. . . .

I slutten av 2016 hadde tankproduksjon og oppussing falt til en hastighet på en per måned med færre enn 100 arbeidere på stedet. I 2017 beordret Trump-administrasjonen å øke militærproduksjonen, inkludert Abrams produksjon og sysselsettingen. I 2018 ble det rapportert at hæren hadde bestilt 135 stridsvogner ombygd til nye standarder, med sysselsetting på over 500 arbeidere og forventet å stige til 1000.[66]

https://en.wikipedia.org/wiki/M1_Abrams


Denne artikkelen ble først publisert på A Son of the American Revolusion.

The U.S. and NATO Seem Hell Bent on Starting a Shooting War With Russia

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

Forrige artikkelPakistans økonomi går mot full stans på grunn av valutamangel
Neste artikkelNå er det en industrikrig
Larry C. Johnson er en veteran fra CIA og utenriksdepartementets kontor for bekjempelse av terrorisme. Han er grunnlegger og administrerende partner av BERG Associates, som ble etablert i 1998. Larry drev opplæring for USAs spesialstyrker i 24 år. Han har blitt utskjelt av både høyre og venstre.