Stoltenberg: «Å sende flere våpen til Ukraina er den raskeste veien til fred»

0

NATOs generalsekretær oppfordret NATO-medlemmene til å øke våpenproduksjonen

Av Dave DeCamp, Anti-War, 1. januar 2023

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg hevdet i et intervju publisert fredag ​​at den raskeste veien til fred i Ukraina er gjennom at NATO-land sender flere våpen til Kiev.

– Det kan høres ut som et paradoks, men militær støtte til Ukraina er den raskeste veien til fred, sa Stoltenberg til det tyske nyhetsbyrået DPA .

«Vi vet at de fleste krigene ender ved forhandlingsbordet – sannsynligvis denne krigen også – men vi vet at hva Ukraina kan oppnå i disse forhandlingene avhenger uløselig av den militære situasjonen.»

Stoltenbergs kommentarer kommer samtidig som det ikke er noe som tyder på at Ukraina og Russland vil komme til forhandlingsbordet. Kiev fastholder at målet er å presse Russland ut av alt territoriet de har erobret, inkludert Krim, mens Moskva lover at de ikke forlater områdene de har annektert.

Ukrainske tjenestemenn krever også at Russland møter krigsforbryterdomstoler før samtalene i det hele tatt kan begynne. Mens Stoltenberg sa at bevæpning av Ukraina er den raskeste veien mot fred, har støtten fra Vesten oppmuntret Ukraina til å stille slike krav, og dets harde posisjoner vil neppe endre seg så lenge bistanden fortsetter å strømme inn i landet.

NATO-sjefen erkjente nylig farene ved å støtte en stedfortrederkrig mot Moskva, og advarte om at det kunne føre til en direkte konflikt mellom NATO og Russland. Men Stoltenberg insisterer på at Vesten må fortsette å bevæpne Ukraina til tross for risikoen.

I et annet intervju i helga sa Stoltenberg at NATO-landene må trappe opp våpenproduksjonen for å støtte Ukraina . «For artilleriet trenger vi en enorm mengde ammunisjon, vi trenger reservedeler, vi trenger vedlikehold,» sa han. «Dette er en stor oppgave. Vi må øke produksjonen, og det er akkurat det NATO-allierte gjør.»


Originalen: NATO Chief Says Sending More Weapons to Ukraine Is Quickest Path to Peace

Forrige artikkelUSA: 7 millioner menn har «forsvunnet» fra den aktive arbeidsstyrken i landet
Neste artikkelFolk står uten ledere
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.