Hva driver Stortingspolitikere med, lurer du på?

0

Av Truls Olufsen-Mehus

Hva gjør de for å redde oss ut av Norgesrekord i økt inflasjon, strømpriser, drivstoffpriser, matvarepriser, rentehopp, dårligere vilkår for familier, frivillighet og hjelpeorganisasjoner med dårligste forutsigbarhet på mange tiår, for næringsliv og jobber?

Joda, første arbeidsuke på Stortinget skal det behandles et forslag fra Venstre om å innføre et tredje juridiske kjønn til innbyggerne. Dette er tredje forsøk på tre år og er helt etter boka til aktivistene bak nettsiden: Tre Juridiske Kjønn (Fri og skeiv ungdom) som kan leses her: https://www.xn--trejuridiskekjnn-yxb.no/

I tillegg foreslår de at det skal bli enklere for norske barn å «skifte kjønn». Det vil si få enklere tilgang på og satt i gang med pubertetsblokkere som fører til kjemisk kastrering i kombinasjon med hormonbehandling og et liv som pasient fra man er 16 år. Dette absurde forslaget skjer samtidig som Sverige, Finland og England går bort fra dette og krever vitenskapelig grunnlag for slik behandling. Flere på stortinget kjører med full gass i motsatt og feil retning i denne saken. De tror de hjelper unge sårbare, mens det motsatte er tilfellet.

Videre den første politiske uka i 2023 skal det behandles en interpellasjon (spørsmål til sjefen) fra SP om hva borgere og myndigheter bør gjøre for å få slutt på hets i nasjonen Norge. Fordi i følge interpellanten, rammer den store økningen av hets både enkeltmennesket og demokratiet vårt hard. Eksemplene det vises til er blant Sumaya Jirde Ali som mottok rasistiske ytringer fra en dritings Atle Antonsen og hets av kjendisen Morten Hegseth. Hets og rasisme er uakseptabelt å drive med og er det er bare å ta avstand fra og ytre andre holdninger.

Så det blir spennende å se hvilke politiske løsninger mot hets som dukker opp. Fokus på å styrke familien med god og sunn oppdragelse og bærekraftige verdier, samt fokus på å praktisere ytringsfrihet ved å utvide ytringsrommet er vel naturlige steder å starte.

Mon tro om det motsatte blir foreslått, for spørsmålet er hvordan få politisk innført permanent slutt på hets…

Og det siste denne uka er å behandle dokumentet «Et grønnere og mer aktivt statlig eierskap«. Jeg synes navnet på dokumentet sier sitt. Men et utdrag å vise til for ettertanke er dette:

«Staten som eier vil aktivt benytte handlingsrommet innenfor rammene på linje med det gode og ansvarlige private eiere gjør.» Staten skal altså gjøre mer av det privat næringsliv gjør, og staten setter private eiere som det de skal strekke seg etter.»

Spesielt?

Resten av innholdet handler om at statlige selskap skal jobbe mot å være klimanøytral i hele verdikjeden, følge FNs menneskerettigheter, bærekraftmålene, ha fokus på «medarbeidere og mangfold» og utbytte.

Alt dette virker ganske fjernt fra det Norge trenger akkurat nå spør du meg.
Men det er altså det som skjer den første arbeidsuka på Stortinget i 2023.


Truls Olufsen er kommunestyrerepresentant for Hammerfest KrF

Forrige artikkelÅrskavalkade: 2022 Topp ti (ekte) konspirasjoner
Neste artikkelFinansekspert: – 2023 vil bli året for BRICS