Er det disse du vil sende til fronten, Støre?

0
Photo by Spc. Nicko Bryant Jr  Joint Multinational Readiness Center

Av Eva Thomassen.

Norge i front

«Krigen er utmattende og Ukraina har stort behov for nye soldater».

«Trening og opplæring er helt sentralt for den videre forsvarskampen, både for de som gjennomgår grunnopplæring og spesialisttrening,» sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp). 

11.januar 2023 deltok forsvarsministeren på møte på  den amerikanske flybasen Ramstein i Tyskland.

– Det er viktig for Europas og Norges sikkerhet at Ukraina gjøres i stand til effektivt å forsvare seg mot Russlands angrep. Norge har bidratt tungt gjennom 2022, og vil fortsette å støtte Ukraina i 2023, sier forsvarsministeren.  

– Norge er en  betydelig bidragsyter til de ulike internasjonale mekanismene og vi er opptatt av å støtte opp om det vestlige samarbeidet.

Vi dobler antall instruktører fra 75 til 150. Treningen skal foregå ved Grafenwoehr Training Area, Germany,  I tillegg til instruktører vil Norge også bidra med betydelig finansiering av EUs treningsmisjon og har satt av 150 millioner kroner til dette. Norge har også gitt betydelige beløp til det britiskledede fondet og til NATOs program, CAP

Norge er i «front» når det gjelder å bidra til krigen i Ukraina. Det gjelder våpen, penger og trening av ukrainske soldater. Helt ukritisk synes det om at det er viktig for Norge å delta i alt USA ber om. Det virker nærmest infantilt når forsvarsminister Gram sier: «Sammen sender vi et tydelig signal om at vi ikke aksepterer Russlands invasjon av Ukraina.» I den virkelige verden har dette signalet motsatt effekt. Det virker som regjeringen er beruset av all denne makten og hemmeligholdet rundt det de driver med.

Realitetssansen er erstattet av en slags synergieffekt. Der alle aktørene utgjør en elite. Som kan bestemme hvem som er fienden og hvilke midler vi har til disposisjon for å få fienden til å tape kampen. Folket blir avspist med halvkvedede viser og rene løgner. Hvem er forresten forsvarsminister i Norge? Mediene flyter over av såkalte militære eksperter fra inn og utland som skal fortelle oss at nå er det slutt på russiske missiler. Det har det vært siden februar. Som om disse ekspertene er betalt for å støtte det laget Norge deltar på. Det er farlig med et uopplyst folk. Et folk som er forledet til å stole på mediene.

General Mark Milley, the chairman of the US Joint Chiefs of Staff, opplyser at målet med treningen er å gi opplæring til 500 ukrainske soldater slik at disse er klare for slagmarken i løpet av fem til åtte uker. Treningen skal gi de ukrainske soldatene ferdigheter som gjør dem i stand til å krige mer effektivt.

«Denne støtten er veldig viktig for at Ukraina skal kunne forsvare seg selv,» sa Milley.

Håpet er at soldatene skal være i stand til å betjene disse stridskjøretøyene før «vårregnet kommer».

Lanseringen av treningsprogrammet følger av en kunngjøring fra USA tidligere denne måneden om at de ville sende dusinvis av Bradley-infanterikjøretøyer til Ukraina. Tyskland og Frankrike lover å levere lignende stridsvogner. I helgen bekreftet Storbritannia offisielt at de vil levere 14 Challenger 2-hovedstridsvogner til Kiev.

Milley opplyser at siden februar i fjor har amerikanerne vært fokusert på å lære Kievs soldater å betjene spesifikt amerikansk-levert utstyr, inkludert HIMARS flere rakettkastere og M777-haubitser. Over 3100 tjenestemenn har fått slik opplæring så langt, sa generalen. Denne treningen har også norske instruktører bidratt til.

Det har ikke regjeringen offentliggjort at de har drevet trening av ukrainske soldater ved denne tyske basen allerede fra mai 2022.

Hva vi er informert om er at Norge trener ukrainske soldater i Norge og i Storbritannia.

I august 2022 opplyste regjeringen at ukrainske soldater får trening i Norge.

Ukrainsk personell får opplæring i å håndtere materiell Norge har donert til Ukraina.

Samtidig har Norge startet opplæring av ukrainske soldater i Storbritannia

Det vi ikke visste er Norge allerede i mai i fjor trente ukrainske soldater i Tyskland. Spørsmålet blir da? Hvorfor har ikke regjeringen informert det norsk folk om at Norge drev trening av ukrainske soldater allerede i mai i fjor i Tyskland? Sammen med amerikanske soldater. Og når startet dette programmet? I hvis regi foregikk denne treningen?

Se: US and Norway provide AFU Soldiers with maintanence training on M109 Howitzer

Norge som del av NATO er i krig med Russland

Det faktum at Norge trener ukrainske soldater til krig mot Russland er en sikkerhetsrisiko i seg selv for Norge. Burde ikke det norske folk da få vite hva Norge bidrar med i krigen?

For det er ikke Norge som vurderer om og når Russland opplever at Norge ligger i krig med Russland.  Det er det Russland som gjør. Og, det er vel hevet over en hver tvil at NATO kriger mot Russland i Ukraina.

Det har til og med den ukrainske forsvarsministeren uttrykt  i intervju for kort tid siden. «Vi fører NATOs krig i dag,» sa han, «De slipper å yte blod. Vi yter blod og de gir oss våpen.»

Fred er å drepe

Det virker ikke mer beroligende når NATOs generalsekretær sier at vegen til fred er mer våpen. Vi har ikke hørt en eneste kommentar om denne rystende uttalelsen, Som er en krigserklæring fra NATO.

Spørsmålet blir da som befolkningen bør få et kvalifisert svar på er om lojaliteten til USA og NATO er viktigere enn sikkerheten til det norske folk. Det nytter ikke å legitimere krigen mot Russland med at Ukraina må vinne denne krigen for i motsatt fall vil Russland angripe resten av Europa. Nå tapper NATO-landene egne våpenlagre og sender til Ukraina. Altså vi står ribbet tilbake om Russland skulle angripe oss. At NATO gambler med at så lenge Russland er opptatt med å krige i Ukraina har de ikke militære kapasiteter til å angripe resten av Europa. Det dryppvise påfyllet med stadig tyngre våpen trigger Russland. Strategien til NATO er åpenbart  å holde denne krigen gående lenge. Det er en klar eskalering. President Putins skjellsettende tale under Sikkerhetskonferansen i München i 2007 er fortsatt det denne krigen handler om. (utdrag)

Så lenge man ikke tar innover seg at det er en krig mellom NATO og Russland som finner sted i Ukraina er regjeringen fornøyd. En  venstreside som kaller krigen en frigjøringskrig gir regjeringen fullmakt til at «fred er å drepe» Dessverre har vi ingen fredsbevegelse i Norge. Det nærmeste vi kommer er SV og Rødt hvis eneste kampsak er våpen eller ikke våpen. Det blir det ikke fred av. Det synes som man har glemt at våpnene skal betjenes av noen. Det synes som man har glemt å lytte til Putins tale fra 2007, eller kanskje verre, man har ikke gjort historieleksa si. Ser man på bildene av de ukrainske soldatene som får trening av norske soldater burde man gjør alt for å hindre at disse blir kanonføde. De kjemper ikke en frigjøringskrig. De kjemper for livet. For å slippe å bli sendt som slaktoffer.

Forrige artikkelTo gamle menn lekker ut USAs hemmeligheter
Neste artikkelSmå og store usannheter i energipolitikken