Disneykonsernet som statlig aktør for vaksinetvang?

0
Disneykonsernet under lupen for sitt samarbeid med staten

I en rettssak som er reist av av to Disney-ansatte som ble sparket for å nekte å ta covidvaksine blir det hevdet at Disney-konsernet samarbeidet så tett med den amerikanske regjeringen med å tvinge vaksine på sine ansatte, at selskapet kvalifiserer til å bli vurdert som en statlig aktør. Dette skriver Daily Wire.

To tidligere ansatte i sportskanalen ESPN, en del av Disneykonsernet, saksøker Disney og ESPN på grunn av selskapets krav om at ansatte måtte la seg injisere med de eksperimentelle mRNA-produktene. I sin rettsklage hevder saksøkerne at Disney er nært knyttet til regjeringen, og at når de tvang vaksiner på sine ansatte, var det i hovedsak i egenskap av å være en «statsaktør».

Reporter Allison Williams og produsent Beth Faber nektet å underkaste seg kravet fra arbeidsgiveren om å la seg injisere med mRNA-vaksiner, og krevde fritak på grunnlag som er beskrevet i og beskyttet av det amerikanske lovverket. De ble begge likevel møtt med krav fra arbeidsgiver om å la seg injisere eller bli sagt opp. Nå har de har reist sak mot selskapet.

Søksmålet fremsetter påstand om at at Disneys handlinger var «statlige handlinger», grunnet det som beskrives som selskapets «symbiotiske forhold til forsvarsdepartementet.» Det amerikanske forsvarsdepartement kunngjorde allerede i 2020 at de var «involvert i COVID-19-kampen fra dag én».

I den 83 sider lange klagen forklares hvordan arbeidsgiver kverulerte mot Faber om hennes religiøse overbevisning og hvordan Williams’ reservasjoner grunnet det som i USAs lovgivning regnes som funksjonshemming ble avvist av arbeidsgiveren.

Williams som hadde hatt en bivirkning av en vaksine da hun var 12 år gammel, søkte opprinnelig om «fritak fra vaksinasjon på grunn av funksjonshemming» på grunn av pågående assistert befruktning. Hun ville ikke utsette sitt ufødte barn for risiko forbundet med den uprøvde Covid-19-vaksinasjonen. Dette ble avvist av arbeidsgiver. Uker senere søkte hun om religiøs fritak, noe som også ble avslått og førte til at hun gikk ut av selskapet.

Daily Wire skriver:

Saken understreker i hvilken grad Biden-administrasjonen har stolt på selskaper for å implementere retningslinjer som det kanskje ikke er grunnlovsmessig dekning for regjeringen å gjøre selv, fra sensur i sosiale medier til vaksinepåbud for flyselskaper.

«Grunnloven bestemmer at regjeringen og statlige aktører ikke kan ta liv, frihet eller eiendom uten rettferdig prosess og lik beskyttelse av loven», heter det i søksmålet. «Det er ingen uenighet om at forsvarsdepartementet ønsket å samarbeide med privat næringsliv i deres forsøk på å vaksinere. På hvilket tidspunkt går partnerskap utover uavhengige enheter som jobber frivillig inn i et så tett samarbeid at de kan betraktes som en statlig aktør?»

Selskapets bånd til sikkerhetsstaten går tilbake til grunnleggelsen, heter det i søksmålet, og bemerker at grunnlegger Walt Disney selv var en FBI-informant som lot den beryktede byrådirektøren J. Edgar Hoover få tilgang til Disney-manuskripter, og at selskapet utviklet markedsføringsmateriell for krig under andre verdenskrig.

Søksmålet bemerket at mektige selskaper nå er så store at de ligner på stater. Disney har nesten en kvart million ansatte, halvparten av delstaten Wyoming. «Det er ikke rart at den føderale regjeringen henvender seg til en størrelse som Disney, med lenge etablerte bånd til forsvarsdepartementet for å delegere denne offentlige funksjonen,» heter det i klagen.

Forrige artikkelEt møte i Moskva knuser fantasier om en syrisk «konføderasjon»
Neste artikkelPlanen om å stykke opp Russland