Den britiske hæren overvåket kritikere av lockdownpolitikken

0
Fra nettsidene til 77th Brigade

Det er nå dokumentert at den hemmelighetsfulle 77th Brigade i den britiske hæren spionerte på folk som kritiserte den offisielle lockdownpolitkken. Dette skriver Mail Online. Dette er naturligvis langt utenfor brigadens mandat.

Mail skriver:

Skeptikere, inkludert vår egen Peter Hitchens, mistenkte lenge at de var under overvåking. Nå har vi fått offisielle poster som beviser at de hadde rett hele tida.

Militære operatører var en del av en operasjon som var rettet mot politikere og høyprofilerte journalister som reiste tvil om den offisielle pandemiresponsen.

En hemmelighetsfull hærenhet spionerte på britiske borgere som kritiserte regjeringens lockdownpolitikk kan The Mail on Sunday avsløre.

Militære operatører i Storbritannias brigade for ‘informasjonskrigførings’ var en del av en skummel operasjon som var rettet mot politikere og høyprofilerte journalister som reiste tvil om den offisielle pandemiresponsen.

Dette var budskapet under den første lockdown i Storbritannia våren 2020. Shutterstock

De samlede dokumenter om offentlige personer som eks-minister David Davis, som stilte spørsmål ved modelleringen bak alarmerende dødstall, samt journalister som Peter Hitchens og Toby Young. Deres avvikende synspunkter ble deretter rapportert tilbake til Downing Street no. 10.

Dokumenter innhentet av borgerrettighetsgruppen Big Brother Watch som er delt eksklusivt med denne avisa, avslørte arbeidet til regjeringsceller som Counter Disinformation Unit, basert i Department for Digital, Culture, Media and Sport, og Rapid Response Unit i statsrådskontoret.

Men den mest hemmelighetsfulle er hærens 77. brigade, som bruker «ikke-dødelig engasjement og legitime ikke-militære spaker som et middel for å tilpasse atferden til motstandere».

Ifølge en varsler som jobbet for brigaden under nedstengningene, forvillet enheten seg langt utenfor sitt ansvarsområde med å målrette mot fremmede makter. 

Om 77th Brigade: Psykologisk krigføring, falske narrativer og bedrag

De sa at britiske statsborgeres kontoer på sosiale medier ble gransket – en skummel aktivitet som forsvarsdepartementet, offentlig, gjentatte ganger nektet å ha gjort.

Dokumenter viser at agentene hadde i oppgave å motvirke «desinformasjon» og «skadelige fortellinger … fra påståtte eksperter», med embetsmenn og kunstig intelligens utplassert for å «skrape» sosiale medier etter nøkkelord som «ventilatorer» som ville ha vært av interesse.

Informasjonen ble deretter brukt til å orkestrere regjeringens svar på kritikk av politikk som for eksempel tvungent opphold hjemme, da politiet fikk makt til å utstede bøter og bryte opp sammenkomster. 

Det tillot også ministrene å legge press på sosiale medieplattformer for å fjerne innlegg og fremme regjeringsgodkjente linjer.

Kommentar:

Det er fortsatt mange mennesker som tror at det vi har opplevd har vært ei helsekrise. Når den britiske hærens hemmelige propagandabrigade settes inn for å diskreditere og kneble kritikere burde det vel begynne å demre for noen flere at det er noe helt annet vi har vært oppe i. Som vi har vist til, basert på vitenskapelige studier, har lockdownpolitikken ikke gitt noen positiv helsemessig gevinst. Den har tvert om vært skadelig, for samfunnet, for folkehelsa, for barn og unge. Men gudhjelpe oss så mye kontroll den har gitt myndighetene, fullstendig i strid med alle grunnlovfestede rettigheter.

Det gjenstår å nøste opp hvordan de hemmelige kanalene her hjemme er brukt for å kneble kritikere. Det kommer helt sikkert for en dag, sjøl om det vil ta tid siden ingen av de store mediene kunne tenke seg å grave i det.

Forrige artikkelFra Afghanistan til Ukraina
Neste artikkelRussland åpner for å diskutere våpenkontroll med USA