Representantenes hus og Senatet er enige om å plusse på 45 milliarder dollar på USAs militærbudsjett for 2023

0
The United States Capitol building with the dome lit up at night.

Kongressen jobber fortsatt med å fullføre 2023 National Defense Authorization Act

Av Dave DeCamp, 30. november, 2022

Representantenes hus og Senatet har blitt enige om å øke National Defense Authorization Act (NDAA), militærbudsjettet for 2023, med 45 milliarder dollar mer enn president Biden ba om, rapporterte POLITICO onsdag.

Økningen på 45 milliarder dollar ble avtalt av Armed Services komiteene i Representantenes hus og Senatet, men andre detaljer om NDAA blir fortsatt ferdigstilt. Økningen de to panelene ble enige om, bringer regningen til 847 milliarder dollar.

Inkludert programmer utenfor jurisdiksjonen til komiteene i Representantenes hus og Senatet, vil NDAA nå 858 milliarder dollar.

Når det er ferdig, vil det være andre året på rad at Kongressen øker president Bidens forespurte budsjett betydelig. I fjor ba presidenten om 753 milliarder dollar, men militærbudsjettet NDAA fikk en verdi rundt 778 milliarder dollar.

POLITICO-rapporten sa at lederne av senatets og husets forsvarskomiteer i stor grad har blitt enige om lovforslaget og har overlevert det til kongressens ledelse.

Kongressen ønsker å få militærbudsjettet lagt fram i Representantenes hus til avstemning allerede neste uke. Når den er godkjent av Representantenes hus, vil den bli sendt til Senatet og deretter til president Bidens skrivebord for hans signatur.

I løpet av de siste månedene har lovgivere forsøkt å legge til endringer i utgiftsregningen som ville gi Taiwan enestående militærhjelp, men innholdet og endringene som er inkludert i NDAA er ennå ikke klare.

En plan som er blitt omtalt av The Washington Post ville gi Taiwan 3 milliarder dollar årlig i minst fem år. Hvis Taiwan-hjelpen ikke er inkludert i NDAA, kan Det hvite hus be Kongressen om å godkjenne Taiwan-hjelpen som nødfond, som er det som er gjort for Ukraina.


House, Senate Agree to Add $45 Billion to Biden’s 2023 Military Budget Request

Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

Forrige artikkelHvem står egentlig bak kuppet i Burkina Faso?
Neste artikkelOpprop – nei til WHO-traktat
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.