Putin sier at jo tidligere konflikten i Ukraina tar slutt, jo bedre

0
Moscow, Russia, March 2022,Russian President Vladimir Putin in meeting

Den russiske lederen sier USA prøver å forlenge krigen ved å sende Patriot-raketter til Ukraina.

Av Dave DeCamp, Anti-War, 22. desember, 2022

Russlands president Vladimir Putin sa torsdag at Russlands mål var å avslutte krigen i Ukraina så snart som mulig, og at kampene uunngåelig ville ende gjennom en diplomatisk løsning.

«Så vi vil forsøke å sørge for at det hele slutter, og jo før, jo bedre, selvfølgelig,» sa Putin til journalister, ifølge Russlands nyhetsbyrå TASS.

Putins kommentarer kom dagen etter at Ukrainas president Volodymyr Zelensky besøkte Washington og sa at han ikke ville «inngå kompromisser» for å oppnå fred i Ukraina. Zelenskys krav for samtaler er en fullstendig tilbaketrekking av russiske styrker fra territorium Russland har erobret siden 24. februar.

Zelenskys krav er ikke noe utgangspunkt for Moskva, ettersom russiske embetsrepresentanter insisterer på at de ikke forlater territoriet Putin har annektert. Med posisjonene så langt fra hverandre, er det lite sannsynlig at noen form for fredssamtaler vil skje i nær fremtid med mindre USA bestemmer seg for å presse Ukraina til å søke en forhandlet løsning, noe som på dette tidspunktet også er usannsynlig.

Mens krigen trekker ut, er ukrainske sivile i en alvorlig situasjon der russiske missilangrep har ødelagt infrastruktur for energi, og millioner er uten strøm og varme.

Mye tidligere i krigen virket Russland og Ukraina nær ved å komme til enighet etter å ha holdt personlige fredssamtaler i Istanbul i mars, men det ble frarådet av Vesten. Den daværende britiske statsministeren Boris Johnson, besøkte Kiev i april og oppfordret Zelensky til ikke å forhandle med Moskva, og ifølge ukrainske medier var besøket hans en viktig faktor i forhandlingene.

Tyrkia, som var vert for de russisk-ukrainske fredssamtalene, sa senere i april at noen NATO-medlemmer ønsket at krigen i Ukraina skulle fortsette å gjøre Russland «svakere». Noen dager senere innrømmet forsvarsminister Lloyd Austin at et amerikansk mål i Ukraina var å «svekke» Russland.

Putin diskuterte torsdag også luftforsvarsmissilsystemet Patriot, som USA kunngjorde at de vil gi Kiev. Han sa at Moskva ville være i stand til å «knekke» systemet, og at hjelpen bare var nok et forsøk fra USA på å forlenge krigen. «Det er ikke noe annet enn et forsøk på å forlenge konflikten, det er alt,» sa han.


Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp

Putin Says the Sooner Conflict in Ukraine Ends, the Better

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

Forrige artikkelBill Gates planlegger en ny katastrofal pandemi
Neste artikkelSensur og begrensning av ytringsfrihet reduserer psykisk sunnhet i samfunnet
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.