En kommende eksplosjon i tvangssalg av hus og hytter

0
Det må ha klikka for Støre, sa en kommentator etter denne uttalelsen.

Inkassokravene skyter i været og stadig flere får namsmannen på døra. – Alvorlig bekymret, sier forbrukerøkonom til Nettavisen.

Det har vært en ekstrem økning det siste halvåret, som gjenspeiler at flere sliter med å få endene til å møtes. Ifølge de siste tallene er økningen i inkassogjeld blant nordmenn på omtrent 50 prosent på seks måneder.

Nordmenn har nå totalt 115 milliarder kroner i inkassogjeld.

– Dette er virkelig dramatiske tall, sier Geir Grindland i Inkassopartner, et inkassobyrå i Kristiansand.

Det siste kvartalet har antallet utleggsforretninger, altså at en namsmann benytter tvang for å få inn pengekrav, økt med 2000. Bare i oktober alene var det tinglyst 7160 utleggsforretninger.

Tusenvis av nordmenn mottar hver måned nye krav som blir tvangsinndrevet, og i stadig større grad.

Dette kommer på toppen av en enorm økning i inkassogjeld, som tyder på at stadig flere nordmenn er nødt til å bruke sparekniven brutalt for å få budsjettet til å gå opp.

– Skyhøye strømregninger og renteøkninger på kort tid får selvsagt konsekvenser. Nå merkes det hos lavinntektsfamilier og småbarnsfamilier med vanlig inntekt, som har mye utgifter, sier Geir Grindland i Inkassopartner til Nettavisen.

Støre: «Mange tåler de voksende regningene godt»

Da Støre vant valget i fjor, lovet han at det skulle bli vanlige folks tur. Det har vi ikke sett mye til. Det folk opplever er en prisvekst vi knapt har sett maken til i etterkrigstida. Mens strømprisene i Sør-Norge til tider har passert 6 kroner per kilowattime har Støre kategorisk nektet å bøye seg for fagbevegelsens krav om å gjeninnføre en sosialdemokratisk energipolitikk. For ham betyr lojaliteten til EU og markedsliberalismen alt.

26. august ble statsminister Jonas Gahr Støre utfordret på tidligere valgløfter i en episode av TV 2-programmet «Ærlig talt».

Støre kaller situasjonen vi står i for en alvorlig krise. Likevel mener han det er feil at vanlige folk har fått det verre under hans ledelse.

– Det er ikke riktig. For hvis du ser på de store tallene, så går norsk økonomi veldig bra. Vi har fått hundre tusen flere i jobb på disse månedene, og mange nordmenn har spart. Mange klarer seg veldig bra, sier Støre til nyhetskanalen.

Dette fikk den tidligere programlederen Oddvar Stenstrøm til å skrive på Facebook:

«Det må ha klikka for ham (Støre). Å si noe sånt! Etter mye dyrere strøm, mat, drivstoff og stadig høyere renter!!! Hvilken verden lever han i? Hvem er det han omgås? Med flere sånne utsagn er Arbeiderpartiet snart nede på 15-tallet på målingene. Ikke rart vanlige folk er forbanna».

Støre ut mot å stenge strøm­eksporten til Europa: − Det Norge vil ikke jeg være statsminister i

Jonas Gahr Støre har gjort det helt klart at han ikke prioriterer levevilkårene til vanlige folk. Det han prioriterer er solidariteten med EU.

Støre snakket med VG i august: Støre ut mot å stenge strøm­eksporten til Europa: − Det Norge vil ikke jeg være statsminister i

I dette intervjuet slår Støre hardt tilbake mot partiene som vil kutte krafteksporten til Europa – og leverer et varmt forsvar av de utskjelte kablene som han sier Norge er helt avhengige av. Han sier også at ingen kan forvente at strømkrisen kan løses på 1–2–3.

– Det strukturproblemet som er i Europa, med en krig som fører til bortfall av energi, det er klart at det skaper en krise som du ikke klarer å løse over natta, sier Støre.

Så når tusenvis av nordmenn denne vinteren får namsmannen på døra med ordre om tvangssalg av hus eller hytte bør de ikke vente hjelp fra Støre. De bør skjønne at «Det er krigsindustriens tur nå!», «Det er kraftspekulantenes tur nå!» og «Det er EUs tur nå!»

Forrige artikkelEtikk og moral – har det mistet sin verdi?
Neste artikkelLeste du om Marianne med ME? Slik svarer Norsk pasientskadeerstatning