Blinken: USAs mål i Ukraina å drive Russland tilbake til grensene før invasjonen – nazistene i Ukraina: vi godtar intet kompromiss

0
Zelensky tildeler Høyre Sektor-kommandør Dmytro Kotsyubaylo prisen "Helt av Ukraina".

USAs utenriksminister Antony Blinken ser ut til å ha tatt inn over seg at det ikke er mulig for Vesten å vinne stedfortrederkrigen mot Russland i Ukraina slik NATO og USA opprinnelig hadde tenkt.

Wall Street Journal skriver:

USAs prioritet er å hjelpe Kiev med å drive russiske styrker ut av ukrainsk territorium de har okkupert siden fullskala invasjonen i februar, sa utenriksminister Antony Blinken, og overlater til Kiev en framtidig avgjørelse om hvorvidt de skal føre kampen videre til de russiskkontrollerte Krim-halvøya og den østlige Donbas-regionen.

Selv dette er et urealistisk mål. Nå er en betydelig del av den russiske hæren i ferd med å komme på plass for det som trolig vil bli en russisk vinteroffensiv. Det er ingenting som tyder på at de ukrainske styrkene skal kunne drive de russiske styrkene tilbake. Det motsatte ser ut til å være tilfelle. De ukrainske styrkene kaster inn bataljon eller bataljon mot de godt beskyttede russiske stillingene og opplever å bli malt i stykker.

Ifølge New York Times skal situasjonen for de ukrainske styrkene ved fronten være forferdelig.

Military Summary Channel som bygger på informasjoner fra begge sider gir et øyeblikksbilde av situasjonen ved fronten 7. desember 2022, og for NATO og USA kan ikke det være lystelig.

Nazistene godtar ingen form for kompromiss

Moss Robeson: Bandera’s ‘Insurgency-in-Waiting’

Valeriy Zaluzhny, den øverstkommanderende for de ukrainske væpnede styrkene, sa forrige måned til styrelederen for USAs felles stabssjefer, som har antydet at nå er tiden for Ukraina å forhandle med Russland, «Vi vil ikke stoppe med dette vei under alle omstendigheter. Det ukrainske militæret vil ikke godta noen forhandlinger, avtaler eller kompromissbeslutninger.» Siden den gang har Zaluzhny tilsynelatende tatt en selfie med et portrett av den nazistiske samarbeidspartneren Stepan Bandera.

I november 2021 utnevnte Zaluzhny Dmytro Jarosj, en beryktet «banderitt» paramilitær leder som grunnla den ekstremistiske høyresektoren, som rådgiver. Dette er viktig selv om ordningen ikke varte. Ikke lenge etter at Volodymyr Zelensky kom til makten våren 2019, sa Jarosj at den nye ukrainske presidenten ville bli lynsjet hvis han «forråder» nasjonen. Rett før valget ble siste sesong av Zelenskys TV-program sendt, inkludert en scene der regjeringen blir styrtet av radikale i høyresektorstil som skaper et «militær-nasjonalistisk» regime som får landet til å kollapse i 28 uavhengige stater. Jarosj sa:

Han trenger bare å forstå én sannhet: Ukrainere skal ikke bli ydmyket… Zelensky sa i sin åpningstale at han var klar til å miste de høye galluptallene, populariteten, posisjonen… Nei, han ville miste livet. Han vil henge på et tre på Khreschatyk [hovedgata i Kiev] – hvis han forråder Ukraina og de menneskene som døde under revolusjonen og krigen.

Les: NRKs koseintervju med nazisten og morderen Dmitro Jarosj

Nasjonalister lanserte offisielt «Kapitulasjonsmotstandsbevegelsen» (Rukh Oporu Kapitulyatsiyi, ROK) i oktober 2019 for å sabotere Zelenskys fredsmandat etter at den politiske nykommeren knuste Porosjenko og hans politiske parti i valget som ble holdt tidligere samme år. «Ingen kapitulasjon» ble slagordet for en bredere, høyreekstreme-ledet kampanje mot Zelensky og hans regjering, med protester som typisk ble ledet av den nynazistiske Azov-bevegelsen og ROK. «Zelensky stilte som en fredskandidat,» og hardlinerne motarbeidet ham kraftig, forklarte den avdøde Russland-eksperten Stephen F. Cohen til journalisten Aaron Maté den måneden.

«Han vant et enormt mandat for å skape fred. Så det betyr at han må forhandle med Vladimir Putin.» Men det var et stort hinder. Ukrainske fascister «har sagt at de vil fjerne og drepe Zelensky hvis han fortsetter langs denne linja med å forhandle med Putin … Livet hans blir bokstavelig talt truet av en kvasifascistisk bevegelse i Ukraina.» Fred kunne bare komme, understreket Cohen, på én betingelse. «[Zelensky] kan ikke gå videre med fulle fredsforhandlinger med Russland, med Putin, med mindre USA gir ham ryggdekning,» sa han. «Kanskje det ikke vil være nok, men med mindre Det hvite hus oppmuntrer til dette diplomatiet, har Zelensky ingen sjanse til å forhandle om en slutt på krigen. Så innsatsen er enormt høy.»

Magasinet TIME har sine tradisjoner å forsvare

Sjøl om han skulle ønske det kan ikke Zelensky kompromisse

Zelensky ble plukket ut til rollen som Ukrainas president av oligarken Kolomoiskij. Han vant valget på en fredsplattform. Og nå er han en krigspresident som ikke vet noen ting om å føre krig. På den ene sida har han sine oppdragsgivere i USA og NATO. De har til nå blokkert ethvert forsøk på forhandlinger.

Og sjøl om Det hvite hus kanskje begynner å få kalde føtter, så vet Zelensky at dersom han velger den veien, kan det godt hende at han ender opp med å dingle fra et tre i Khreschatyk-gata.

Forrige artikkelDen kapitalistiske løsninga for å «redde» planeten: Gjør den til en ny type eiendom og selg den (3)
Neste artikkelMonster på Oslo-besøk