NRKs koseintervju med nazisten og morderen Dmitro Jarosj

18

Hans-Wilhelm Steinfelds koseintervju med den ukrainske nazilederen Dmitro Jarosj 3. mai 2014 representerer det foreløpige lavmålet for norske medier dette året. Dagen før hadde denne mannens tilhengere brent inne og slaktet ned over 40 mennesker i fagforeningsbygningen i Odessa. Steinfeld stiller ikke ett kritisk spørsmål, men ler og koser seg sammen med bøddelen.

Se intervjuet her.

steinfeld jarosj nrk
Hans-Wilhelm Steinfeld koseprater med nazisten Jarosj som er lederen for morderbanden Høyre sektor i Ukraina.
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


18 KOMMENTARER

 1. «Steinfeld er også kjent for å presentere bakgrunnsstoff for sin journalistiske dekning og trekke inn lengre historiske linjer. Som historiker har Hans-Wilhelm Steinfeld vært særlig opptatt av antisemittisme i et vidt perspektiv, og den faghistoriske debatten om marginalisering av nazismen.» (Wikipedia)
  Ja, man kan trygt si han avmarginaliserer her ..

 2. Godt gjort å følge med så godt, Pål. Fra Italia? Jeg orker ikke mer tv.
  Men jeg på min side «koste» meg med tyrkleifen din: «moderbanden» 🙂

 3. Jeg kan ikke se at det er bevist noen steder dine påstander om at tragedien i Odessa skyldes at Jarosj eller hans parti skal ha stått bak brannen. Det er derimot bevist at det var Russiske og folk fra Transdniester som hadde «blitt samlet» etter en planlagt «kampanje» i fra VKontakt, som nå er under Putins kontroll, om å samles bevæpnet og angripe ubevæpnede fotball supportere.
  Påstanden din faller i «linje» med Putins propaganda show, og du er vel fortsatt «med på Moskva» sin side, ser jeg.
  Løgner blir ikke bedre om de gjentas. Mordbrannen etterforskes, og mange er arrestert, men mange ble sluppet fri etter at politistasjonen ble stormet av det som må kalles terrorister, men som i dine øyne nok er «frihets kjempere».
  Hvis du kan dokumentere din påstand, så versågod. Inntil videre så er det propaganda.
  Hva angår Steinfelts reportasje, så ble vinklingen med innslag fra tidligere «aksjoner» en viktig del, og nyanser kom klart frem der.
  Det er vel en av de bedre reportasjene fra Steinfeld fra Ukraina, de andre var langt mer utenfor «målsona».

  • Nei, og det var kommunsitene som tente på den tyske riksdagsbygningen, ikke sant?
   Du er dessverre offer for massiv ideologisk krigføring fra nazivennlige medier. I Ukrania gjør ikke nazistene noen hemmelighet av at de slaktet anti-maidan-folk i Odessa. De skryter av det på nettet. «Mange er arrestert». Ingen av hooligans eller Høyresektorfolk er arrestert. Derimot bla masse anti-Maidanfolk arrestert. Og etterforskninga blir sikkert forsvarlig fordi en fascist fra Svoboda er statsadvokat?

   Jeg hadde aldri trodd at nordmenn så lett skulle akseptere og unnskyld nazistisk vold i Europa. Men det er vel fordi Washington har innsatt disse folkene gjennom et vel forberedt statskupp at NATO-Norge faller inn i rekkene.

   Se på denne dokumentasjonen:

   http://scgnews.com/odessa-massacre-evidence-the-mainstream-media-wont-show-you-warning-disturbing-footage

 4. Jeg synes det begynner å tegne seg et klart bilde. Hovedpoenget til USA med offensiven mot Ukraina var å få et påskudd til at NATO kan rykke fram militært i Øst-Europa for å innringe Russland.

  Det er sjølsagt ikke noe NATO kan gjøre sånn uten å ha en tilsynelatende god grunn. Det vi ser i Ukraina nå, må ha blitt forberedt over mange år. Det må ha tatt tid å bruke de 5 milliarder USD som Victoria Nuland snakka om i den famøse telefonsamtalen med USAs ambassadør i Kiev. Den illegale regjeringa i Kiev er antakelig helt i lomma på USA. Nuland og ambassadøren satt jo og planla hvordan den skulle settes sammen. Ukraina pekte seg vel ut for USA som et førstevalg på grunn av sin geografiske plassering og fordi det fantes en temmelig stor ultra-høyre eller nazi-fløy. Ingen er vel bedre en nazister til å stelle istand voldelige opptøyer. Å styrke nazistene i Høyre Sektor og Svoboda var en helt nødvendig del av den amerikanske strategien.

  For den nye ukrainske regjeringa kunne det ikke være særlig smart å begynne karrieren med å forby russisk som offisielt språk i Ukraina, dersom det var ro og nasjonal enhet som var målet. Det var å kaste en brannfakkel som alle måtte skjønne ville føre til protester og uro blant de russisktalende ukrainerne. Så kunne Høyre Sektor og stormtroppene som Kiev-regjeringa nå bygger opp, gå inn med voldelige provokasjoner, akkurat hva USA trengte for å destabilisere. All skylda legges på Russland, som blir framstilt som en aggressiv stormakt som NATO må beskytte Ukraina, resten av Øst-Europa og Vest-Europa mot. Anders Fogh Rasmussen har jo nylig erklært at NATO må styrke innsatsen til lands, i lufta og på sjøen for å demme opp for den påståtte russiske trusselen. I dag meldte NRK at øverste militære sjef i NATO går inn for å stasjonere militære styrker permanent i Øst-Europa. At Russland i en slik situasjon ikke kan sitte stille og se på den vestlige styrkeoppbygginga, sier seg sjøl. Sjølsagt bruker Putin også anledninga til å styrke Russlands egne posisjoner, f.eks. på Krim.

  USA driver en livsfarlig politikk, fordi begge parter (USA og Russland) ikke bare reagerer på hvilke trekk motparten gjør, men også på hvilke trekk de regner med den kan komme til å gjøre. Det gjelder å komme motparten i forkjøpet ved å bygge opp styrker og beredskap. Slik eskalerer det, spenningen stiger, og… I årtier har USA satt i gang kupp og kriger over hele verden — til nå unntatt i Europa.

  Ukraina tok aldri et oppgjør med nazismen etter andre verdenskrig slik Tyskland gjorde. Når ukrainerne får merke nedskjæringspolitikken til EU og IMF, kan denne bevegelsen fort vokse seg sterkt slik NSDAP gjorde i Tyskland i mellomkrigstida. Blir den sterk nok, lar den seg ikke lenger kontrollere, men vil begynne å fremme sine egne mål. At USA bygger opp en nazibevegelse i et land der nazismen virkelig kan ha grobunn, for å få påskudd til å militarisere Øst-Europa, er så rått at det er påfallende at de europeiske NATO-medlemmene — Norge inkludert — ikke tør, vil eller kan protestere, men åpenbart er nødt til å være med på ferden. Da er det forståelig at det er mest behagelig for politikere og ledende media å holde seg til den amerikanske retorikken for ikke å framstå som medansvarlige kujoner og medløpere.

  • Mediene er så totalt systemlojale i dag, at det blir nesten en plikt å holde uavhengige kanaler åpne.

 5. Må si det er oppsiktsvekkende at Steinfeldt synker ned på et så lavt nivå at han intervjuer den mest ettersøkte nazisten i hele europa, sier mye om propagandaen som er i sving..

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.