John Pilger: USA i desperat forsøk på å opprettholde global makt

0
John Pilger og Finian Cunningham

Den internasjonalt anerkjente journalisten og dokumentarfilmskaperen John Pilger sier at Amerika kjører på for krig mot Kina, ikke av styrke, men heller av frykt for å miste sin tidligere posisjon som eneste supermakt

Av Finian Cunningham og John Pilger, informationclearinghouse.info

YouTube player

Drivkreftene er flere: USAs følelse av seg selv som en minkende global makt; den amerikanske kapitalismens destruktive militarisme og dens «dødens kjøp-menn»; dyptliggende historisk rasisme mot Kina; og en anakronistisk ameri-kansk forestilling om «guddommelig rett» til å dominere resten av kloden.

Kina er ikke en iboende militær trussel mot USA. Det er absolutt en utfordring for USAs såkalte «regelbaserte orden» – som er en forskjønnende omskriving for amerikansk dominans. Beijing har kontinuerlig appellert til USA om å om-favne multipolar respekt og forlate sin mentalitet fra den kalde krigen. Likevel fortsetter Washington å hevde at Kina er landets største langsiktige trussel. Den virkelige «trusselen» er at Kinas økonomiske oppstigning og fenomenale utviklingssuksess, avslører den amerikanske kapitalismens fallitt.

Tragisk nok ser det ut til at EU går sammen med USAs krigerske strøm mot Kina. Skjønt, har den tyske kansleren Olaf Scholz kommet til fornuft nylig, etter å ha besøkt Beijing for å møte den kinesiske presidenten Xi Jinping?

John Pilger advarer om at hvis USA ikke kommer til enighet med virkeligheten av en multipolar verden og ekte likestilling av nasjoner (som USA bekjenner), så er væpnet konflikt med Kina i kortene. Han diskuterer også hvordan Taiwan kynisk blir brukt av USA som en provokasjon mot Kina, ved massivt å bevæpne øy-territoriet og undergrave Beijings suverenitet.

Han sammenligner denne situasjonen med hvordan Ukraina har blitt brukt som våpen av USA og NATO de siste åtte årene for å motvirke Russland.


Denne artikkelen og videoen ble publisert på informationclearinghouse.info

John Pilger: The US in Desperate Bid to Maintain Global Power

https://thecomingwarmovie.com/

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

Forrige artikkelMusk og Zuck viser hvor dyr makt kan være
Neste artikkelFlandern vil melde seg ut av World Economic Forum