Israels militærsjef ber USA trappe opp planleggingen av felles angrep på Iran

0
Shutterstock

IDFs stabssjef Aviv Kohavi er i Washington for samtaler med amerikanske tjenestemenn.

Av Dave DeCamp, Anti-War, 22. november 2022

Sjefen for det israelske forsvaret (IDF) presser USA til å trappe opp planleggingen av felles angrep mot Iran, rapporterte The Times of Israel tirsdag.

IDFs stabssjef Aviv Kohavi ankom USA på søndag og har hatt samtaler med høytstående tjenestemenn. Så langt denne uka har han møtt styreleder for joint chiefs of staff, general Milley, nasjonal sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan og CIA-direktør William Burns.

«Under diskusjonene ble det enighet om at vi er på et kritisk tidspunkt som krever akselerasjon av operasjonelle planer og samarbeid mot Iran og dets terrorist-stedfortredere i regionen,» sa Kohavi.

Spenningene er høye mellom USA og Iran, der Biden-administrasjonen har økt sanksjonene mot Den islamske republikken og uttrykker støtte til demonstranter inne i landet.

Samtaler om å gjenopplive Iran-atomavtalen har blitt stoppet i flere måneder, og administrasjonsrepresentanter har gjort det klart at de ikke har noen planer om å gjenoppta dem med det første.

USA erkjente i sin nylig utgitte Nuclear Posture Review at Iran ikke bygger atomvåpen, men Israel fortsetter å hype opp trusselen om Irans atomprogram.

«På den ene siden er Iran under forskjellig økonomisk, militært og internt press, og på den andre siden fortsetter landet å fremme sitt atomprogram. IDF fremmer sterkt alle operasjonelle planer mot den iranske trusselen,» sa han.


Israeli Military Chief Tells US to Step Up Planning for Joint Attacks on Iran

Dave DeCamp er nyhetsredaktør for Antiwar.com, følg ham på Twitter @decampdave. Se alle innlegg av Dave DeCamp:

https://news.antiwar.com/author/dave_decamp/

Oversatt for Steigan.no av Hans Snøfjell.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel93 leger i Canada døde etter covidvaksine
Neste artikkelPasienter med transplanterte lunger får problemer etter «Covid-vaksiner»
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.