Å blø fra underlivet i månedsvis er ikke «kraftig menstruasjonsblødning»

0

«Europeiske legemiddelmyndigheter (EMA) har konkludert at kraftige menstruasjonsblødninger etter koronavaksinering skal omtales som en bivirkning i produktinformasjonen til mRNA-vaksinene Comirnaty og Spikevax.» skriver Legemiddelverket i oktober i år. Tusenvis av norske kvinner er rammet.

Overlege Ingrid Aas:
-​Til nå har vi behandlet nærmere 13000 meldinger. Over 5000 av disse gjelder kraftige menstruasjonsblødninger.

Men da kvinner begynte å rapportere om kraftige blødninger fra underlivet ble dette avvist som anekdoter av helsemyndighetene. 26.juni 2021, uttaler Steinar Madsen, fagmedisinsk direktør i Legemiddelverket:

– Det er ingenting som tilser at dette har sammenheng med vaksinen, men vi følger med.

– Menstruasjonsforstyrrelser er svært vanlig, og det kan være mange årsaker til at det oppstår. Det er viktig at kvinner oppsøker lege ved vedvarende eller bekymringsfulle symptomer slik at eventuelle andre årsaker til endret menstruasjonsmønster oppdages.

– Det er ikke holdepunkter for at noen av koronavaksinene påvirker kvinners fruktbarhet.

Det er vanskelig å feste noen lit til Madsens uttalelse om fruktbarheten. Han var også sikker på at «vaksinene» ikke forårsaket blødningene, men så måtte det innrømmes likevel.Allerede i desember 2021 innrømmet Folkehelsesinstituttet at «Koronavaksinasjon kan påvirke menstruasjonen«, likevel har helsemyndighetene fortsatt å anbefale stikkene også til unge kvinner.

 • Nesten 4 av 10 kvinner i alderen 18–30 år oppga at de hadde opplevd menstruasjonsforstyrrelser ved siste menstruasjon før vaksinasjon.
 • Flere rapporterte mer kraftig menstruasjonsblødning enn vanlig etter første og andre vaksinedose:
  – 7,6 prosent oppga at de hadde kraftige blødninger før vaksinasjon
  – 13,6 prosent oppga at de hadde kraftigere blødninger etter første dose
  –8,2 prosent oppga at de hadde kraftige blødninger før andre dose
  – 15,3 prosent oppga at de hadde kraftigere blødninger etter andre dose
 • Blant kvinner som opplevde menstruasjonsforstyrrelser etter første dose, opplevde nær to av tre menstruasjonsforstyrrelser også etter andre dose.
 • Etter andre vaksinedose økte forekomsten av flere typer menstruasjonsforstyrrelser.
 • Varigheten av menstruasjonsforstyrrelser etter dose 2 har vi foreløpig ikke informasjon om, men vi fortsetter å følge med på dette.

Menstruasjonsforstyrrelsene etter første dose omtales som forbigående, i gjennomsnitt tilbake til utgangsnivået to-tre måneder etter første stikk. Med andre ord hadde en god del kvinner fremdeles kraftige blødninger også etter dette, og fikk likevel stikk nummer to.

Men hva menes med «kraftige menstruasjonsblødninger»?

Influenser Anniken Jørgensen delte sine erfaringer i et instagram-innlegg i januar. Da hadde hun blødd i syv måneder. Nå er det november og hun blør fremdeles.

Jeg har bestemt meg for å ta en pause fra sosiale medier, men dette er jobben min, og jeg har allerede mange kontrakter, så jeg vet ikke hvor lenge. Men jeg kan ikke ta et bilde av meg selv lenger uten å bli lei meg. Det er forferdelig. Du har sikkert sett historiene mine om blødningene mine, hvis ikke – jeg har blødd i 7 måneder nå. Jeg har prøvd alt jeg kan. Blodprøver, gynekologer flere ganger, 4 forskjellige medisiner og nå prevensjon som siste alternativ jeg hadde. Jeg har hatt bakteriell vaginose for 6. gang (fikk nettopp nyheten i dag at jeg har det igjen på grunn av all bruk av tamponger osv.) og nå gråter jeg konstant, krangler og føler meg død på grunn av p-pillene. Nummen, er kanskje ordet. Dette er grunnen til at jeg ikke bruker dem, fordi jeg blir så påvirket. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, og jeg presser meg hele tiden ned. Oppblåst, eksem og jeg føler meg i det minste ikke sexy. Jeg klarer nesten ikke å se på meg selv. Kjæresten min har ikke kjent meg uten å blø. Så du kan forestille deg. Jeg trenger en pause før jeg ødelegger meg selv fullstendig med vonde tanker om meg selv. Og jeg kan ikke ta p-piller som et siste alternativ (som skulle stoppe blødningen) – og det føles som et stort slag i ansiktet. For da må jeg tilbake til start. Jeg har grått så mye de siste månedene, og skuffelsen hver gang jeg tror noe vil fungere og deretter gå på toalettet har vært hard. Å gå på toalettet og se blod hver dag de siste 9 månedene føles bare .. hva kan jeg si lenger. I dag måtte vi snu bilen og komme tilbake til hotellet fordi jeg hadde så vondt inni meg. Jeg trenger en pause. Og det høres sikkert rart ut, men jeg har delt bilder og tanker siden jeg var 15 år gammel, og det er så vanskelig. Så jævla vanskelig å være et vakkert sted og ikke dele det med deg. Men du har sikkert også følt at det ikke kommer fra hjertet. Det er på tide at jeg bare ser det selv en stund, og jeg skal love en stor fotodump når jeg er ferdig .. <3 Snakkes snart.

Hva er en normal menstruasjonssyklus?

Menstruasjonssyklusen er en hormonell prosess hos kvinner som fører til eggløsning. Blir man ikke befruktet under eggløsning, vil syklusen fortsette og medføre menstruasjon. Eggløsningsprosessen er styrt av feed-back-mekanismer mellom eggstokkene, hypofysen og hypothalamus. Også andre hormoner enn de som er nevnt her, deltar i denne intrikate prosessen.


Vanligvis finner menstruasjonen sted hver fjerde uke og varer som regel i 4–5 dager. Gjennom en syklus bygges livmorslimhinnen opp for å kunne ta imot et befruktet egg. Den gjennomsnittlige mengden menstruasjonsblod er 30ml, og over 60 ml regnes som unormal.

Lommelegen

Å blø fra underlivet i nær halvannet år er ikke bare «kraftige menstruasjonsblødninger.

Jørgensen til Dagbladet:

«Det er ikke snakk om små blødninger det her. Det er full menstruasjon i aller høyeste grad. Noen ganger bytter jeg sikkert sju til åtte tamponger på en dag. Jeg blør bort.»


Det var i februar. Forrige uke forteller hun at hun fremdeles blør, og at det ikke er noen hjelp å få.
Syv-åtte tamponger per dag er mye – det vet alle kvinner. Selv en normal kraftig menstruasjon har begrenset varighet,

«Eggstokkene mine sover, og jeg har ingen progesteron i kroppen. Jeg har rett og slett ingen eggløsning, syklus eller liknende. Jeg har bare «mensen», og kroppen klarer ikke å komme seg tilbake i syklus.»

«Jeg er bare helt ekstremt sliten og redd. Jeg er så klart livredd for at jeg aldri skal stoppe å blø. Da går hele livmora, og det mener jeg.»

Legen hennes kalte det å «være i ubalanse».

FHI: Dette er forventet

Prosjektleder og lege i FHI Lill Trogstad sa til Dagbladet i fjor at det var forventet at noen ville oppleve menstruasjonsforstyrrelser og uventede underlivsblødninger i tidsmessig relasjon til vaksinering, når mange kvinner har blitt vaksinert.

Hvorfor forventet de det? De har ikke tilbudt noen forklaring på mekanismen i dette. Nøyaktig hva er det som skjer i hjernen og de reproduktive organene? Hvor i underlivet kommer blødningen fra helt nøyaktig?

Og hvorfor slår de seg til ro med å bare observere symptomene? Tusenvis av unge kvinner lider, mister blod med alle de negative konsekvensene det i seg selv forårsaker, det er umulig å ha et normalt seksualliv, det finnes ingen klinisk forklaring på hva som skjer i kroppen som forårsaker blødningene, ingen behandling. Den psykiske belastningen, engstelsen, bekymringen det å blø kraftig fra underlivet hver dag i månedsvis, den kan nok alle kvinner fatte.

Men myndighetene og byråkratene ser ikke ut til å ta dette særlig tungt. Så langt har ikke en eneste politisk representant banket i bordet og krevd en grundigere etterforskning eller uttrykt noen bekymring.
På FHI sine nettsider står det fremdeles at «Ungdom 16 – 17 år bør grunnvaksineres med 2 doser Comirnaty»

Kvinner uten risiko for sykdom eller død lot seg stikke for å «beskytte andre»

I samme artikkel sier Are Stuwitz Berg i FHI: «Foreløpig er tilbudet om en tredje dose primært for å beskytte andre. Da må vi være enda sikrere på at det er trygt, slik at du ikke må ta en dose som hjelper for andre, mens du selv må ta de negative konsekvensene av å bli vaksinert.» Men «vaksinene» ble aldri testet for smitteoverføring. Stuwitz Berg hadde ikke belegg for påstanden om å «beskytte andre». Det samme FHI sier at de er sikre på at vaksinen ikke påvirker kvinners mulighet til å bli gravid. Hvorfor skal vi tro dem?

11. nov 2021 skriver TV2 om en 52 år gammel kvinne, som i tillegg til blødninger utenom menstruasjonssyklusen fikk melk i det ene brystet.

Åtte unge kvinner ble intervjuet av VG:

Jeg fikk andre dose i begynnelsen av september, og så begynte jeg å blø i slutten av oktober. Det stoppet aldri, og det var veldig mye mer enn vanligvis, og mye sterkere mensensmerter. Det var veldig vondt, sier frisørstudent Tonje Nedrebø Sele.

Hun forteller at hun opplevde å føle seg tappet for blod, og at allmenntilstanden hennes og ble dårligere.

– Jeg gikk til fastlegen, og ble henvist videre til gynekolog. Jeg fikk Cyklokapron, som stoppet blødningene, men to uker etter begynte jeg å blø igjen.

– Etter at jeg fikk andre dose med coronavaksinen fikk jeg mensen tilbake. Jeg har p-stav, så jeg har ikke hatt mensen på to år. Plutselig, etter vaksinen, var det ganske store blødninger i 14 uker,

– Jeg synes det er skikkelig kjipt, gått utover ganske mye. Til tider har jeg ikke orket noen ting og humøret har vært opp og ned. Jenter bruker så mye penger på bind og tamponger fra før, men nå blir det jo mye dyrere fordi vi blør mer.

– Jeg hadde ikke hatt mensen på to år på grunn av p-stav, men etter vaksinen kom mensen tilbake, med sterkere smerter enn noen gang, sier Katrine Valø (21).

Hun forteller at mensen fortsatt ikke er borte.

– Nå må jeg gå med noe hele tiden, og det er slitsomt. Dette er viktig å snakke om, for det er noe som skjer med mange

– Tidligere har smertene kommet kanskje et par ganger i måneden, sammen med uregelmessige blødninger. Men etter den første vaksinen så ble det så ille at jeg var sykmeldt i flere uker. Fra at smertene og menstruasjonen kom innimellom, så hadde jeg mensen hver dag i seks uker.

– Jeg satte inn p-stav for ett år siden, og da hadde jeg mensen i to dager. Men etter vaksinen har jeg det fire uker om gangen. Og det er hver gang. Det er fryktelig slitsomt, og jeg er veldig glad jeg ikke har noe partner akkurat nå.

En av kvinnene som ble intervjuet mistet menstruasjonen:

– Jeg er redd for at jeg aldri får mensen igjen og at jeg ikke kan få barn. Eller at det skaper komplikasjoner for at det skal skje. Når mensen forsvinner, og det går måned etter måned, og ingenting skjer, sier Karen Thorsen (27).

– Skal jeg være helt ærlig, så er det veldig frustrerende, jeg går jo rundt og venter og det skjer ingenting. Sånn sett er jeg ganske heldig at jeg ikke fossblør, som andre opplever, eller har ekstreme smerter. Men det å miste mensen er også veldig alvorlig. Jeg ser på det som et tegn på at det er noe galt.

«Jeg tok vaksinen fordi jeg syns det var viktig å bli med på dugnaden, men når jeg må ofre min egen kropp for å beskytte meg og ende opp med en annen alvorlig bivirkning – så er det ikke innafor.»

«Jeg har tatt to doser, men er usikker på om jeg skal ta den tredje. Jeg blør jo mye mer og. Samtidig har jeg jo ikke tatt vaksinen for min del, jeg har tatt den for Norge sin del.»

Skjermdump fra NRK

4. september 2021 Erna Solberg til NRK:
«Av respekt for dem som ikke kan vaksinere seg av ulike grunner, så mener jeg det er din borgerplikt å vaksinere deg.»

Hun ble ikke spurt «hvorfor»?

For å skrive denne artikkelen har jeg gått igjennom mange artikler, kronikker og ledere fra ultimo 2020 til primo 2021. Det har vært sjokkerende å se igjen alle de ondskapsfulle ytringene mot mennesker som ikke ønsket å la seg injisere og hvordan det ble forfektet at det var en moralsk plikt, ønsker og krav om tvang og represalier.
En gjenganger hos de unge kvinnene som har fortalt om vedvarende blødninger er at de lot seg stikke fordi de trodde de skulle beskytte andre. Kvinner i fertil alder, altså 13-40+ hadde nær null risiko for alvorlig sykdom eller død på grunn av «Corona». De har blitt lurt til å bli injisert med et eksperimentelt produkt hvis produsent er avkledd som juksemaker i alle ledd. Men det er våre myndigheter, våre redaktører, våre artister som har stått i bresjen for å lokke og true kvinnene til å få stoffet injisert i seg.

Og når det først er gjort er det gjort, det er ikke mulig å angre eller u-gjøre det.

Kvinnene som blør får ingen behandling som virker, for ingen vet hva de vedvarende og kraftige blødningene skyldes. De får ingen forklaring eller noen tidshorisont å forholde seg til. De er rett og slett overlatt til seg selv.

Forrige artikkelNorge i en særklasse
Neste artikkelScholz’ Kina-besøk får håret til å reise seg hos noen